Raaka-aineet 500 g silakkafileitä Mausteliemi: 4 dl vettä 1 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa 1 rkl sokeria ½ rkl suolaa ½ tl rouhittua mustapippuria Kastike: 1 prk kermaviiliä 1 rkl sinappia 1 tl suolaa 1 tl hunajaa 3 – 4 valkosipulinkynttä murskattuna 1 rkl rakuunaa 1 dl persiljaa hienonnettuna 1 tl rouhittua mustapippuria ripaus suolaa Leikkaa silakkafileet […]
Raaka-aine: Kala
Marinadi kalalle
Raaka-aineet 0,5 dl Rajamäen Hunaja-omenaviinietikkaa 2 rkl sitruunamehua, esim. Limmi 1 dl sitruunaoliiviöljyä, esim. Lanfranchi 1 tl (viher)pippurirouhetta 2 tl suolaa 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna Laita kalat tai kalafilee laakeaan astiaan. Sekoita marinadin ainekset ja kaada kalan päälle. Peitä astia kelmulla ja foliolla. Anna marinoitua 2-4 tuntia. Marinadi riittää n. 1 kg:n […]
Perulainen savukalasalaatti
Raaka-aineet 300 g savustettua kalaa perattuna 2 avokadoa 1 hapokas omena 1 pieni puna- tai salottisipuli hienonnettuna 1 ruohosipulia hienonnettuna rapeaa salaattia rouhittua mustapippuria Kastike: 3 rkl Rajamäen Säilöntälientä 2 rkl rypsiöljyä 1 tl Rajamäen Luomu Liquid Chiliä 2 tl Rajamäen Luomu Liquid Valkosipulia Paloittele kala. Halkaise avokadot, poista kivet ja irrota hedelmäliha kuoresta ruokalusikan […]
Feta-katkarapusalaatti
Raaka-aineet 2 tuoretta kurkkua 8 retiisiä 1 ruukku vihreää salaattia 150 g katkarapuja 100 g (laktoositonta) fetajuustoa 1 tl sitruunapippuria Kastike: 4 rkl rypsiöljyä 2 rkl Rajamäen Säilöntälientä 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1/2 tl suolaa 2 rkl tilliä hienonnettuna Pese kurkut ja halkaise ne pituussuunnassa. Koverra pehmeä sisus pois teelusikalla. Leikkaa kurkku ja retiisit ohuiksi […]
Tuoresuolattua lohta
Raaka-aineet 400 g lohta fileenä 1 rkl karkeata suolaa 1 tl sokeria 1 tl rouhittua valkopippuria 1 tl rouhittua mustapippuria tilliä 1 rkl Modenan Balsamiviinietikkaa (Aceto Balsamico di Modena del Duca IGP) Hiero lohifileen pintaan suola, sokeri, rouhitut pippurit ja silputtu tilli. Pirskottele balsamiviinietikkaa fileelle ja kääri filee tiukasti kelmuun. Laita filee jääkaappiin kevyen painon […]
Katkarapuja hapanimeläkastikkeessa
Raaka-aineet 250 g kesäkurpitsaa 250 g paprikaa tilkka ruokaöljyä 1 tl currya 1 tl paprikajauhetta 2 dl tomaattimurskaa 0,5 dl soijakastiketta, esim. Kikkoman 2 rkl fariinisokeria 1 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 0,5 l kasvislientä 3 rkl vehnäjauhoja 250 g kuorittuja katkarapuja Suikaloi kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota suikaleita öljyssä. Lisää joukkoon curry ja paprikajauhe ja jatka kuullottamista. […]
Lohta Rajamäen tapaan
Raaka-aineet 400 g lohta fileenä 1 sipuli 3 valkosipulinkynttä tilliä Liemi: 0,5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 2 dl vettä 5 rkl sokeria 2 tl suolaa Leikkaa lohesta ohuita viipaleita ja tee lohiviipaleista tiiviitä rullia. Lado rullat kerroksittain sipulirenkaiden, murskattujen valkosipulinkynsien ja tillin kanssa kauniiseen, kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita liemi, kaada se lohirullien päälle ja anna maustua seuraavaan […]
Nopea kirjolohipasta
Raaka-aineet 400 g nauhamakaronia vettä suolaa Kastike: 200 g kylmäsavukirjolohta 2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa 1 tl Dijon- sinappia ripaus rouhittua mustapippuria 1 dl hienonnettua tuoretta tilliä 1 rkl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa Valmista kastike pastan kiehuessa. Suikaloi kirjolohi. Kiehauta kerma kattilassa ja mausta se sinapilla ja mustapippurilla. Sekoita kuuman kastikkeen joukkoon kirjolohisuikaleet, hienonnettu tilli ja […]
Sinappisilakat
Raaka-aineet 500 g silakkafileitä Etikkaliemi: 3 dl vettä 1,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa ½ rkl suolaa Kastike: 3 rkl sinappia 3 rkl sokeria 2 tl suolaa 1 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 3/4 dl vettä 0,5 dl öljyä hienonnettua tilliä Leikkaa silakkafileet kahtia pituussuunnassa tai jätä ne kokonaisiksi. Sekoita etikkaliemi ja kaada se silakoiden päälle. Anna silakoiden olla […]
Joulusilli
Raaka-aineet 2 matjes-sillifilettä herkkukurkkukuutioita punasipulirenkaita kapriksia Kastike: 3 dl tomaattiketsuppia 3 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 3 rkl ruokaöljyä 2 rkl sokeria Leikkaa sillifileet paloiksi. Sekoita kastikeainekset voimakkaasti vatkaten. Lado sillipalat kerroksittain kurkkukuutioiden, punasipulirenkaiden ja kastikkeen kanssa tölkkiin tai suoraan ruukkumaiseen tarjoiluastiaan. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen […]