Siikaa Rajamäen tapaan

Ainekset 160 g Siikafilettä 1 kpl Lime 1/3 dl Rajamäen Pikkelöintilientä TAI itsetehtyä 1-2-3-pikkelöintilientä 2/3 dl Vettä 1/2 tl Suolaa Valmistusohje Kuivaa kalan pinta talouspaperilla ja leikkaa file ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele lime ja lohko se kahdeksaan osaan. Lado siikasiivut ja limelohkot suljettavaan ja ilmatiiviiseen purkkiin. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi, suola ja vesi. Kaada seos purkiin, niin […]

Lue lisää …

Kalaa pinaattihollandaisen ja maa-artisokka-perunamuusin kera

600 g vaaleaa kalafileetä, esim. kuhaa tai siikaa paistamiseen oliiviöljyä suolaa ja valkopippuria Pinaattihollandaise: 150 g voita 70 g tuoretta pinaattia 3 keltuaista 1 ½ rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 2 tl dijon-sinappia ½ tl suolaa Maa-artisokka-perunamuussi: 500 g maa-artisokkia 500 g perunoita ½ dl maitoa 1 rkl voita suolaa Poista tarvittaessa kalafileestä ruodot ja nahka. Leikkaa […]

Lue lisää …

Sadonkorjuun savulohisalaatti

pikkelöidyt vihannekset: 1 pieni kukkakaali (300 g) 2 avomaankurkkua 10 retiisiä 10 kirsikkatomaattia 1 chili 4 timjamin oksaa 1 ½ dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 2 ½ dl vettä 1 dl sokeria 1 ½ tl suolaa 6 kokonaista maustepippuria salaatti: pari kourallista erilaisia salaatteja, rucolaa, viinisuolaheinää jne. 3 keitettyä kananmunaa 150 g lämminsavulohta sitruunalohkoja jogurttikastike: 2 dl […]

Lue lisää …

Lohilasagne sesongin vihanneksilla

lohitäyte: 1 sipuli 400 g lohifilettä 250 g kirsikkatomaatteja 2 rkl öljyä 1 sitruunan raastettu kuori 2 tl kuivattua oreganoa tai Rajamäen Luomu Liquid Oreganoa 1 tl paprikajauhetta ½ tl chilihiutaleita 2 rkl tomaattipyrettä 2 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 2 ½ dl vettä 2 rkl kapriksia suolaa ja mustapippuria pinaatti-ricottatäyte: 250 g pinaattia 3 valkosipulinkynttä 2 […]

Lue lisää …

Kalatacot & mansikkasalsa

600 g kirjolohifileetä suolaa ja valkopippuria 2 ½ dl vehnäjauhoja 1 dl pankojauhoja tai korppujauhoja 3 ½ dl vissyä 1 tl juustokuminaa 1 tl valkosipulijauhetta 1 tl chilijauhetta 1 tl suolaa rypsiöljyä kaalisalaatti: ¼ varhais- tai keräkaalia (n. 200 g) 1 porkkana 2 rkl korianteria hienonnettuna 1 limen kuori ja mehu suolaa mansikkasalsa: 250 g […]

Lue lisää …

Rajamäen lohikeitto

Ainekset 1 l vettä 10 kpl kiinteää perunaa 1 pieni sipuli suolaa 10 maustepippuria 500 g lohifileetä 2 dl kermaa 1 rkl Rajamäen Sitruuna valkoviini etikka Tilliä Valmistusohjeet 1. Kuumenna vesi kattilassa. 2. Kuori ja paloittele perunat. Kuori ja kuutioi sipuli. 3. Lisää perunat ja sipuli kiehuvaan veteen ja keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. 4. Mausta keitto […]

Lue lisää …

Rajamäen graavit tillisilakat

Raaka-aineet 300 g silakkafileitä 1 sipulia tilliä, ruohosipulia hienonnettuna Etikkaliemi: 0,4 dl vettä 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 2 tl suolaa Mausteliemi: 0,5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 1,5 dl vettä 5 rkl sokeria 2 rkl oliiviöljyä 2 tl suolaa 1 tl rouhittuja valkopippureita Sekoita etikkaliemen aineet ja kaada liemi fileiden päälle. Anna kypsyä kylmässä 2-3 tuntia. Kaada […]

Lue lisää …

Uunilohi ja lohkoperunat

Raaka-aineet 600 g puhdistettua lohifileetä 3 rkl Kikkoman soijakastiketta 2 rkl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa 1 limen mehu 1 kuivattu pieni chilipalko murskattuna (tai 0,5 tl chilijauhetta) 1 tl sokeria suolaa Lohkoperunat: 6 isoa rosamunda-perunaa 1 rkl oliiviöljyä 1 tl kuivattua timjamia (tai 1 rkl tuoretta) suolaa ja mustapippuria Sekoita soijakastikkeen joukkoon etikka, limen mehu, murskattu […]

Lue lisää …

Yrttimarinoitua siikaa

Raaka-aineet 500 g siikaa fileenä Mausteliemi: 1,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa 0,5 dl oliiviöljyä 2 tl suolaa 1 tl sokeria tai hunajaa 2 tl rouhittua roseepippuria 1 pieni punasipuli hienonnettuna 1 tl kirveliä 1 tl Rajamäen Luomu Liquid basilikaa tai tuoretta basilikaa Poista fileistä pystyruodot ja leikkaa fileet vinottain ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet laakeaan astiaan. Sekoita […]

Lue lisää …

Maukas katkarapusalaatti

Raaka-aineet 200 g pakastekatkarapuja 3 rkl oliiviöljyä ripaus suolaa 150 g edamamepapuja (pakaste) 200 g riisivermiselliä 1 pieni kurkku 1 kerä rapeaa salaattia Salaatinkastike: 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl Rajamäen Sitruuna-Valkoviinietikkaa ripaukset suolaa, mustapippuria ja sokeria 2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna Sulata ja valuta katkaravut. Laita ravut kulhoon ja sekoita joukkoon currylla maustettu oliiviöljy. Anna […]

Lue lisää …