Raparperichutney

Raaka-aineet ½ kg raparperia 1 dl vettä 1 sipuli 1 chilipalko 1 punainen paprika ½ dl rusinoita 2 dl fariinisokeria ½ dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa ½ tl suolaa ½ tl inkivääriä ½ tl currya Pilko puhdistetut raparperit paksupohjaiseen kattilaan, lisää vesi ja keitä hiljalleen, kunnes raparperi soseutuut. Hienonna sipuli ja chilipalko. Kuutioi paprika pieniksi paloiksi. Lisää […]

Lue lisää …

Sakea tomaattikastike

Raaka-aineet 1 kg tomaatteja 1 iso sipuli 2 omenaa 2 chilipalkoa 1 punainen paprika ½ dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 2 tl suolaa 1 tl rouhittua mustapippuria 1 ¾ dl hillo-marmeladisokeria Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen, jotta saat niistä kuoret pois. Kuori omenat ja sipuli. Poista paprikasta ja chileistä kanta sekä siemenet. Paloittele kaikki ainekset pieniksi kuutioiksi. […]

Lue lisää …

Salsa

Raaka-aineet 1 chilipalko 2 valkosipulinkynttä 2 tl juustokuminaa 1 sipuli öljyä kuullottamiseen vettä tarvittaessa 400 g tomaattimurskaa 1 tl oreganoa 1 tl suolaa 1-2 tl rouhittua mustapippuria 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa Halkaise chili ja poista siitä siemenet. Leikkaa palko pieniksi paloiksi. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä chilipaloja, hienonnettuja sipuleita ja juustokuminaa. Lisää […]

Lue lisää …

Uppomunat

Raaka-aineet 1 kananmuna / syöjä 2 l vettä 1,4 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa Suolaa ja pippuria Kiehauta vesi ja lisää väkiviinaetikka. Säädä lieden lämpö niin, että vesi kiehuu maltillisesti. Riko kananmunat yksitellen kauhaan tai kahvikuppiin odottamaan. Sekoita veteen pieni pyörre ja kaada kananmuna rauhallisesti kiehuvaan veteen. Keitä munia  2-4 minuuttia ja nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle […]

Lue lisää …

Perulainen savukalasalaatti

Raaka-aineet 300 g savustettua kalaa perattuna 2 avokadoa 1 hapokas omena 1 pieni puna- tai salottisipuli hienonnettuna 1 ruohosipulia hienonnettuna rapeaa salaattia rouhittua mustapippuria Kastike: 3 rkl Rajamäen Säilöntälientä 2 rkl rypsiöljyä 1 tl Rajamäen Luomu Liquid Chiliä 2 tl Rajamäen Luomu Liquid Valkosipulia Paloittele kala. Halkaise avokadot, poista kivet ja irrota hedelmäliha kuoresta ruokalusikan […]

Lue lisää …

Rajamäen herkkusienet

Raaka-aineet 200 g tuoreita herkkusieniä Maustekastike 1 rkl Dijon-sinappia 2 rkl sokeria 1 rkl Rajamäen Säilöntälientä 1 dl oliiviöljyä 1 murskattu valkosipulikynsi 1 tl rakuunaa ¼ tl suolaa persiljaa Viipaloi puhdistetut herkkusienet. Sekoita kastike lisäämällä sinapin joukkoon muut aineet koko ajan sekoittaen. Kaada kastike herkkusieniviipaleille juuri ennen […]

Lue lisää …

Feta-katkarapusalaatti

Raaka-aineet 2 tuoretta kurkkua 8 retiisiä 1 ruukku vihreää salaattia 150 g katkarapuja 100 g (laktoositonta) fetajuustoa 1 tl sitruunapippuria Kastike: 4 rkl rypsiöljyä 2 rkl Rajamäen Säilöntälientä 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1/2 tl suolaa 2 rkl tilliä hienonnettuna Pese kurkut ja halkaise ne pituussuunnassa. Koverra pehmeä sisus pois teelusikalla. Leikkaa kurkku ja retiisit ohuiksi […]

Lue lisää …

Sinappinen salaatinkastike

Raaka-aineet 1,5 dl Rajamäen Säilöntälientä 1 dl oliiviöljyä 3 tl Dijon-sinappia 1,5 tl suolaa 1,5 tl sokeria 1-2 valkosipulinkynttä murskattuna Mittaa kaikki aineet kulhoon ja vispilöi tasaiseksi kastikkeeksi. Kastike sopii erityisen hyvin savukalalle tai grillatulle kalalle ja se säilyy jääkaapissa hyvänä noin viikon. Reseptistä saat valmista kastiketta n. 2,5 […]

Lue lisää …

Lohta Rajamäen tapaan

Raaka-aineet 400 g lohta fileenä 1 sipuli 3 valkosipulinkynttä tilliä Liemi: 0,5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 2 dl vettä 5 rkl sokeria 2 tl suolaa Leikkaa lohesta ohuita viipaleita ja tee lohiviipaleista tiiviitä rullia. Lado rullat kerroksittain sipulirenkaiden, murskattujen valkosipulinkynsien ja tillin kanssa kauniiseen, kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita liemi, kaada se lohirullien päälle ja anna maustua seuraavaan […]

Lue lisää …

Helpot herkkukurkut

Raaka-aineet 800 g avomaankurkkuja Mausteliemi 4 dl Rajamäen Säilöntälientä (1 plo) 4 dl vettä 3 tl suola Pese kurkut huolellisesti ja viipaloi ne. Lado kurkkuviipaleet lasitölkkeihin. Kuumenna mausteliemi kiehuvaksi ja kaada kurkkujen päälle niin, että kurkut peittyvät. Kurkut ovat valmiita syötäväksi parin viikon kuluttua. Säilytyslämpötila alle + 10 […]

Lue lisää …