Marinoidut mozzarellapallot

Ainekset: 250 g mozzarellapalloja 1 dl oliiviöljyä 2 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1 tl timjamia, hienonnettuna 1 tl rosmariinia, hienonnettuna ½ tl chilihiutaleita tai ½ tl Rajamäen Luomu Liquid Chiliä Työvaiheet Huuhtele mozzarellapallot siivilässä kylmällä vedellä ja valuta kuivaksi. Laita mozzarellapallot puhtaaseen lasipurkkiin. Sekoita kulhossa oliiviöljy, valkoviinietikka ja mausteet. Kaada marinadi purkkiin juuston päälle. Sulje purkki […]

Lue lisää …

Lämmin tomaatti-fetasalaatti

Raaka-aineet 400 g minitomaatteja 150 g fetajuustoa 3 rkl oliiviöljyä 2-3 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 tl suolaa 2 tl sokeria mustapippuria tuoretta tai kuivattua timjamia 1 tl Rajamäen Luomu Liquid Chili Kuutioi fetajuusto ja ripottele kuutiot vuokaan minitomaattien kanssa. Mittaa vuokaan kaikki loput ainekset ja sekoita. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile hyvän […]

Lue lisää …

Rajamäen graavit tillisilakat

Raaka-aineet 300 g silakkafileitä 1 sipulia tilliä, ruohosipulia hienonnettuna Etikkaliemi: 0,4 dl vettä 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 2 tl suolaa Mausteliemi: 0,5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 1,5 dl vettä 5 rkl sokeria 2 rkl oliiviöljyä 2 tl suolaa 1 tl rouhittuja valkopippureita Sekoita etikkaliemen aineet ja kaada liemi fileiden päälle. Anna kypsyä kylmässä 2-3 tuntia. Kaada […]

Lue lisää …

Yrttimarinoitua siikaa

Raaka-aineet 500 g siikaa fileenä Mausteliemi: 1,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa 0,5 dl oliiviöljyä 2 tl suolaa 1 tl sokeria tai hunajaa 2 tl rouhittua roseepippuria 1 pieni punasipuli hienonnettuna 1 tl kirveliä 1 tl Rajamäen Luomu Liquid basilikaa tai tuoretta basilikaa Poista fileistä pystyruodot ja leikkaa fileet vinottain ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet laakeaan astiaan. Sekoita […]

Lue lisää …

Tomaattia ja mozzarellaa

Raaka-aineet 1 ruukku lehtisalaattia 6 keskikokoista tomaattia 250 g mozzarella-juustoa suolaa mustapippuria tuoretta basilikaa Kastike: 1 1/2 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1/4 tl suolaa rouhittua mustapippuria 1/2 dl oliiviöljyä 1 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Anna kastikkeen maustua kylmässä salaatin valmistumisen ajan. Viipaloi tomaatit ja juusto. Revi salaatti ja tee siitä tarjoiluvadille salaattipeti. […]

Lue lisää …

Avokadodippi vihanneksille

Raaka-aineet Kastike: 3  avokadoa 1 tomaatti 1 sipuli 1 tl Rajamäen Luomu Liquid valkosipulia tai 1 valkosipulinkynsi 2 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa 1/2 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria Vihannekset: Porkkanaa Kurkkua Paprikaa Selleriä Kukkakaalia Parsakaalia 1. Halkaise avokadot ja poista kivet. Irrota avokadon liha kuoresta ruokalusikalla. Poista tarvittaessa tummentuneet kohdat. 3. Pese tomaatti ja poista […]

Lue lisää …

Maukas katkarapusalaatti

Raaka-aineet 200 g pakastekatkarapuja 3 rkl oliiviöljyä ripaus suolaa 150 g edamamepapuja (pakaste) 200 g riisivermiselliä 1 pieni kurkku 1 kerä rapeaa salaattia Salaatinkastike: 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl Rajamäen Sitruuna-Valkoviinietikkaa ripaukset suolaa, mustapippuria ja sokeria 2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna Sulata ja valuta katkaravut. Laita ravut kulhoon ja sekoita joukkoon currylla maustettu oliiviöljy. Anna […]

Lue lisää …

Pikkelöidyt grillatut kesäkurpitsat

Raaka-aineet 2 keskikokoista kesäkurpitsaa 2 rkl Ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 dl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa 2 dl vettä 0,5 dl sokeria 0,5 tl suolaa 1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu 3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna Viimeistelyyn: Ekstra-neitsytoliiviöljyä Viipaloi kesäkurpitsa n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja laita viipaleet kulhoon. Lisää oliiviöljy ja pyörittele kesäkurpitsaviipaleet kauttaaltaan öljyssä. Grillaa tai […]

Lue lisää …

Pikkelöidyt kesäporkkanat

Raaka-aineet n. 500 g pieniä kesäporkkanoita 2-3 oksaa tuoretta rosmariinia 2 dl Rajamäen Yrtti-Valkoviinietikkaa 2 dl vettä 1 dl sokeria 0,5 tl suolaa Viimeistelyyn: oliiviöljyä Pese porkkanat erittäin huolellisesti. Puhtaita kesäporkkanoita ei ole tarpeen kuoria, mutta jos käytät talviporkkanoita, niin kuori ne ja paloittele sopivan kokoisiksi tikuiksi. Asettele porkkanat 1 litran vetoiseen puhtaaseen lasipurkkiin, sujauta […]

Lue lisää …

Appelsiini-artisokkatapakset

Raaka-aineet vaaleaa leipää (esim. patonkia tai hyvää maalaisleipää) 1 appelsiini 4 artisokan sydäntä puolitettuina 1/2 punasipuli lehtipersiljaa 1 tl Rajamäen Valkoviinietikkaa 2 tl oliiviöljyä suolaa viherpippuria 100 g sinihomejuustoa, esim. roquefort mustapippuria myllystä Kuori appelsiini, fileoi ja leikkaa pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Silppua puolikas sipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää appelsiinin sekaan. Lisää kulhoon noin […]

Lue lisää …