Kolme herkullista dippiä leivälle

Yrtti-öljydippi Ainekset: 1 dl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä 3 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna 1 rkl timjamia, hienonnettuna 1 rkl salviaa, hienonnettuna 1 tl rosmariinia, hienonnettuna ½ tl chilihiutaleita Punainen pesto-öljydippi Ainekset: 1 dl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä 3 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 3 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja, hienonnettuna (esim. Saclá) 2 rkl punaista pestoa Balsamietikka-öljydippi Ainekset: 1 dl Rajamäen […]

Lue lisää …

Marinoidut mozzarellapallot

Ainekset: 250 g mozzarellapalloja 1 dl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1 tl timjamia, hienonnettuna 1 tl rosmariinia, hienonnettuna ½ tl chilihiutaleita tai ½ tl Rajamäen Luomu Liquid Chiliä Työvaiheet Huuhtele mozzarellapallot siivilässä kylmällä vedellä ja valuta kuivaksi. Laita mozzarellapallot puhtaaseen lasipurkkiin. Sekoita kulhossa oliiviöljy, valkoviinietikka ja mausteet. Kaada marinadi purkkiin juuston päälle. Sulje […]

Lue lisää …

Lämmin tomaatti-fetasalaatti

Raaka-aineet 400 g minitomaatteja 150 g fetajuustoa 3 rkl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä 2-3 rkl Rajamäen Chili-punaviinietikkaa 1 tl suolaa 2 tl sokeria mustapippuria tuoretta tai kuivattua timjamia Kuutioi fetajuusto ja ripottele kuutiot vuokaan minitomaattien kanssa. Mittaa vuokaan kaikki loput ainekset ja sekoita. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile hyvän leivän […]

Lue lisää …

Rajamäen graavit tillisilakat

Raaka-aineet 300 g silakkafileitä 1 sipulia tilliä, ruohosipulia hienonnettuna Etikkaliemi: 0,4 dl vettä 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 2 tl suolaa Mausteliemi: 0,5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 1,5 dl vettä 5 rkl sokeria 2 rkl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 tl suolaa 1 tl rouhittuja valkopippureita Sekoita etikkaliemen aineet ja kaada liemi fileiden päälle. Anna kypsyä kylmässä 2-3 tuntia. […]

Lue lisää …

Yrttimarinoitua siikaa

Raaka-aineet 500 g siikaa fileenä Mausteliemi: 1,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa 0,5 dl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 tl suolaa 1 tl sokeria tai hunajaa 2 tl rouhittua roseepippuria 1 pieni punasipuli hienonnettuna 1 tl kirveliä 1 tl Rajamäen Luomu Liquid basilikaa tai tuoretta basilikaa Poista fileistä pystyruodot ja leikkaa fileet vinottain ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet laakeaan astiaan. […]

Lue lisää …

Tomaattia ja mozzarellaa

Raaka-aineet 1 ruukku lehtisalaattia 6 keskikokoista tomaattia 250 g mozzarella-juustoa suolaa mustapippuria tuoretta basilikaa Kastike: 1 1/2 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1/4 tl suolaa rouhittua mustapippuria 1/2 dl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 1 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Anna kastikkeen maustua kylmässä salaatin valmistumisen ajan. Viipaloi tomaatit ja juusto. Revi salaatti ja tee siitä tarjoiluvadille […]

Lue lisää …

Avokadodippi vihanneksille

Raaka-aineet Kastike: 3  avokadoa 1 tomaatti 1 sipuli 1 tl Rajamäen Luomu Liquid valkosipulia tai 1 valkosipulinkynsi 2 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa 1/2 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria Vihannekset: Porkkanaa Kurkkua Paprikaa Selleriä Kukkakaalia Parsakaalia 1. Halkaise avokadot ja poista kivet. Irroita avakadon liha kuoresta ruokalusikalla. Poista tarvittaessa tummentuneet kohdat. 3. Pese tomaatti ja poista […]

Lue lisää …

Maukas katkarapusalaatti

Raaka-aineet 200 g pakastekatkarapuja 3 rkl Rajamäen Sitruuna ekstra-neitsytoliiviöljyä ripaus suolaa 150 g edamamepapuja (pakaste) 200 g riisivermiselliä 1 pieni kurkku 1 kerä rapeaa salaattia Salaatinkastike: 2 rkl Rajamäen Curry ekstra-neitsytoliiviöljyä 1 rkl Rajamäen Sitruuna-Valkoviinietikkaa ripaukset suolaa, mustapippuria ja sokeria 2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna Sulata ja valuta katkaravut. Laita ravut kulhoon ja sekoita joukkoon […]

Lue lisää …

Pikkelöidyt grillatut kesäkurpitsat

Raaka-aineet 2 keskikokoista kesäkurpitsaa 2 rkl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 dl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa 2 dl vettä 0,5 dl sokeria 0,5 tl suolaa 1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu 3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna Viimeistelyyn: Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä Viipaloi kesäkurpitsa n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja laita viipaleet kulhoon. Lisää oliiviöljy ja pyörittele kesäkurpitsaviipaleet kauttaaltaan öljyssä. […]

Lue lisää …

Pikkelöidyt kesäporkkanat

Raaka-aineet n. 500 g pieniä kesäporkkanoita 2-3 oksaa tuoretta rosmariinia 2 dl Rajamäen Yrtti-Valkoviinietikkaa 2 dl vettä 1 dl sokeria 0,5 tl suolaa Viimeistelyyn: Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä Pese porkkanat erittäin huolellisesti. Puhtaita kesäporkkanoita ei ole tarpeen kuoria, mutta jos käytät talviporkkanoita, niin kuori ne ja paloittele sopivan kokoisiksi tikuiksi. Asettele porkkanat 1 litran vetoiseen puhtaaseen lasipurkkiin, […]

Lue lisää …