Siikaa Rajamäen tapaan

Ainekset 160 g Siikafilettä 1 kpl Lime 1/3 dl Rajamäen Pikkelöintilientä TAI itsetehtyä 1-2-3-pikkelöintilientä 2/3 dl Vettä 1/2 tl Suolaa Valmistusohje Kuivaa kalan pinta talouspaperilla ja leikkaa file ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele lime ja lohko se kahdeksaan osaan. Lado siikasiivut ja limelohkot suljettavaan ja ilmatiiviiseen purkkiin. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi, suola ja vesi. Kaada seos purkiin, niin […]

Lue lisää …

Viikunapizza sinihomejuustolla & pikkelöidyllä punasipulilla

Taikina: 1 ½ dl vettä 15 g hiivaa 2 rkl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä ½ tl suolaa 4 dl pizzajauhoja Täyte: ½ dl ranskankermaa 1 rkl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä 1 pullea valkosipulinkynsi 70 g sinihomejuustoa 2 viikunaa pikkelöityä punasipulia rucolaa Rajamäen Viikunakastiketta Pikkelöity punasipuli: 1 punasipuli 1 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 rkl sokeria Valmistusohjeet Taikina: Mittaa kädenlämpöinen vesi […]

Lue lisää …

Kotitekoinen chilikastike ja uppomunaleipä

Chilikastike 200 g punaisia paprikoita 200 g punaisia chilejä 5 valkosipulinkynttä 1 rkl tomaattipyreetä 1 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa 1 dl fariinisokeria 1,5 tl suolaa tilkka öljyä 1 tl Rajamäen Liquid Chiliä lisäpotkua kaipaaville Uppomuna 4 huoneenlämpöistä kananmunaa 0,5 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa 1 l vettä lisäksi tarvitset kahvikuppeja ja reikäkauhan Lisäksi: 4 paahtoleipää voita persiljaa mustapippuria […]

Lue lisää …

Karhunvatukka-mozzarellasalaatti

puolikas kurkku 1 puntti haluamaasi salaattia, keräsalaattia tai tammenlehtisalaattia 150 g Buffalo mozzarellaa Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä suolaa pippuria Pikkelöidyt karhunvatukat 0,5 dl Rajamäen punaviinietikkaa 1 dl sokeria 1,5 dl vettä 150 g karhunvatukoita Aloita valmistamalla pikkelöidyt karhunvatukat. Lisää 1 dl vettä ja sokeri kattilaan. Kiehauta. Nosta hellalta ja kaada joukkoon loput ainekset. Laita karhunvatukat puhtaaseen lasipurkkiin. […]

Lue lisää …

Soijatempe ’BLT’ sandwich

  Hyvää rapeakuorista leipää 2 isoa kypsää tomaattia 1 pkt tempeä 4 kpl rapeaa romaine tms. salaatinlehteä Dijon sinappia Majoneesia Tuoretta basilikaa tai Rajamäen luomu liquid basilikaa   1/2 dl Rajamäen Oliiviöljyä 1/2 dl Kikkoman makeaa soijaa Ripaus suolaa Cayennepippuria 4 kpl mustapippuria Savupaprikajauhetta Murskaa mustapippurit huhmareessa. Lisää suola, paprika, cayenne ja soija ja sekoita […]

Lue lisää …

Parsaa tyrni-porkkana hollandaisekastikkeella & baby gem -yrttisalaattia

Parsaa tyrni-porkkana hollandaisekastikkeella 1 pnt vihreää parsaa 1 Rajamäen tyrni-porkkana omenaviinietikkashotti 3 kpl keltuaisia 250 g voita 1 rkl Rajamäen yrtti-valkoviinietikkaa Suolaa Sokeria Rajamäen Luomu-liquid chiliä Rajamäen sitruuna-viinietikkakastiketta   Laita Rajamäen yrtti-valkoviinietikka ja porkkanashotti kattilaan ja keitä kunnes 3 rkl jäljellä. Laita lämmin liemi sauvasekoittimen kulhoon ja lisää keltuaiset, ripaus suolaa ja pari tippaa liquid […]

Lue lisää …

Korean BBQ wings

800 g Kanansiipiä 2 rkl Seesamin siemeniä BBQ-kastike:  2 dl Kikkoman Poke-kastiketta 1 rkl Rajamäen Luomu Liquid Inkivääriä 3 rkl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 0,5 dl Lanfranchi Seesamöljyä Marinoi siivet BBQ-kastikkeella (säästä puolet kastikkeesta ruokailuun). Anna marinoitua jääkaapissa 2 tuntia. Asettele siivet nahkapuoli ylöspäin leivinpaperilla peitetylle paistopellille. Ripottele seesamin siemenet siipien pinnalle Esilämmitä uuni 200°C. Paista noin […]

Lue lisää …

Kurpitsakeitto

1 myskikurpitsa (n. 1,3 kg) 2 sipulia 3 valkosipulinkynttä 2 rkl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä 7 dl kasvis- tai kanalientä 3 rkl tuorejuustoa tai kauratuorejuustoa 1 ½ rkl Rajamäen Pastöroimatonta Omenaviinietikkaa Virkistävä Inkivääri-kurkuma suolaa ja mustapippuria viimeistelyyn paahdettuja kurpitsansiemeniä ja Rajamäen Tummaa kastiketta ”Aceto Balsamico di Modena IGP” Halkaise myskikurpitsa ja kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsan […]

Lue lisää …

Kirpsakan makea pähkinäherkku

Raaka-aineet 1,5 dl Rajamäen punaviinietikkaa ja 1 tl chilijauhetta tai tuoretta chiliä oman maun mukaan 1,5 dl vaaleaa siirappia 1 dl kuivattuja karpaloita 1 dl kuorellisia manteleita 1 dl kuorellisia pähkinöitä, esim. saksanpähkinä ja hasselpähkinä 1 rosmariinin oksa Keitä punaviinietikkaa, chiliä ja siirappia paksupohjaisessa kattilassa 5-10 minuuttia, kunnes seosta on jäljellä noin 2 dl. Seoksen kuuluu […]

Lue lisää …