Lohi-mango-ceviche

Raaka-aineet 200g lohta Pehmeä mango 1 appelsiinin puristettu mehu 1/2 greipin mehu 1 limen mehu 2 tl Rajamäen Valkoviinietikkaa Seesaminsiemeniä 2 kirsikkaa (ei ole pakollinen) Suolaa Pippuria Leikkaa tuore lohi ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa mango lohen vierelle. Sekoita hedelmien mehu ja etikka keskenään. Lado mango ja lohi lautasille ja kaada mehu-etikkaseosta teelusikka kerrallaan lohen päälle. Lisää […]

Lue lisää …

Feta-fenkolisalaatti

Raaka-aineet 1 fenkoli puolikas kurkku 200 g sokeriherneitä (tuore tai pakaste) Kastike: 0,5 dl Rajamäen Säilöntälientä 1,5 rkl vettä 2 tl raastettua inkivääriä ripaus suolaa ripaus mustapippuria Lisäksi: 1 kerä rapeaa salaattia (tai 1 pussi sekasalaattia) ½ verkko- tai hunajameloni kuutioituna 100 g fetajuustoa paloina tuoretta minttua Halkaise kurkku pituussuunnassa ja poista siemenet teelusikalla. Viipaloi […]

Lue lisää …

Rucola-broilerisalaatti

Raaka-aineet erilaisia salaatteja (jää- ja lehtisalattia, rucolaa) 350 g grillattua tai paistettua broilerin rintafileetä viipaleina 8 aurinkokuivattua tomaattia suikaleina 1 sipuli renkaina 15 mustaa oliivia Kastike: 2 rkl tomaattien marinadilientä 1 rkl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa 2 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna Revi salaatit haarukkapaloiksi ja levitä vadille. Asettele salaattipedille viipaloitua broileria, suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia, sipulirenkaita ja […]

Lue lisää …

Banaani-sitruunahilloke

Raaka-aineet 400 g banaania (3 isoa banaania) 200 g sitruunan hedelmälihaa (4-5 sitruunaa) 1 vaniljatanko 0,5 tl maustepippuria 0,5 tl kardemummaa 1 dl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa 1 dl vettä ripaus suolaa 3 dl hillosokeria Kuutioi banaani ja sitruunoiden hedelmäliha. Halkaise vaniljatanko. Laita hedelmät ja vaniljatanko kattilaan ja lisää muut aineet lukuun ottamatta hillosokeria. Kiehauta ja […]

Lue lisää …

Aprikoosihilloke

Raaka-aineet 200 g pehmeitä kuivattuja aprikooseja 0,5 dl vettä 0,5 dl Rajamäen Luomu Omenasiiderietikkaa 1 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria ripaus suolaa (0,5 dl murskattuja Savumanteleita, esim. Lorenz) Suikaloi kuivatut aprikoosit. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen välillä sekoitellen n. 15 minuuttia. (Sekoita joukkoon murskatut Savumantelit). Kaada hilloke puhtaisiin purkkeihin. Jäähdytä ja […]

Lue lisää …

Pastasalaatti

Raaka-aineet 300 g kuivapastaa ½ kurkku 200 g kirsikkatomaatteja 6 kpl grillattuja ja säilöttyjä artisokansydämiä (esim. Saclà) 100 g valkoisia keitettyjä papuja 3 rkl kapriksia 1 ruukku rucolaa revittynä 80 g ilmakuivattua kinkkua revittynä Kastike: 0,5 dl sitruunalla maustettua oliiviöljyä 2 rkl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa 1 tl hunajaa ripaus suolaa tuoretta mustapippuria Keitä pasta pakkauksen […]

Lue lisää …

Punajuurta, vuohenjuustoa ja Tummaa balsamikastiketta

Raaka-aineet muutama punajuuri suolaa, mustapippuria oliiviöljyä vuohenjuustoa Rajamäen Tummaa balsamikastiketta Kuori ja paloittele punajuuret lohkoiksi. Laita punajuuret uunivuokaan ja sekoita joukkoon suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa, kunnes punajuurilohkot ovat kypsiä. Nostele lohkot esim. annoslautasille ja murenna päälle vuohenjuustoa. Viimeistele vielä Tummalla balsamikastikkeella ja tarjoile […]

Lue lisää …

Uppomunat

Raaka-aineet 1 kananmuna / syöjä 2 l vettä 1,4 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa Suolaa ja pippuria Kiehauta vesi ja lisää väkiviinaetikka. Säädä lieden lämpö niin, että vesi kiehuu maltillisesti. Riko kananmunat yksitellen kauhaan tai kahvikuppiin odottamaan. Sekoita veteen pieni pyörre ja kaada kananmuna rauhallisesti kiehuvaan veteen. Keitä munia  2-4 minuuttia ja nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle […]

Lue lisää …

Perulainen savukalasalaatti

Raaka-aineet 300 g savustettua kalaa perattuna 2 avokadoa 1 hapokas omena 1 pieni puna- tai salottisipuli hienonnettuna 1 ruohosipulia hienonnettuna rapeaa salaattia rouhittua mustapippuria Kastike: 3 rkl Rajamäen Säilöntälientä 2 rkl rypsiöljyä 1 tl Rajamäen Luomu Liquid Chiliä 2 tl Rajamäen Luomu Liquid Valkosipulia Paloittele kala. Halkaise avokadot, poista kivet ja irrota hedelmäliha kuoresta ruokalusikan […]

Lue lisää …

Rajamäen herkkusienet

Raaka-aineet 200 g tuoreita herkkusieniä Maustekastike 1 rkl Dijon-sinappia 2 rkl sokeria 1 rkl Rajamäen Säilöntälientä 1 dl oliiviöljyä 1 murskattu valkosipulikynsi 1 tl rakuunaa ¼ tl suolaa persiljaa Viipaloi puhdistetut herkkusienet. Sekoita kastike lisäämällä sinapin joukkoon muut aineet koko ajan sekoittaen. Kaada kastike herkkusieniviipaleille juuri ennen […]

Lue lisää …