Vadelmia, minttua ja Vaaleaa balsamikastiketta

Raaka-aineet tuoreita vadelmia silputtua tuoretta minttua Rajamäen Vaaleaa balsamikastiketta Sekoita vadelmat ja silputtu minttu keskenään ja annostele lautasille. Valuta päälle vaaleaa balsamikastiketta ja tarjoile esimerkiksi kesäisenä välipalana. Herkullisen jäkiruuan saat, kun ripottelet päälle vielä tomusokeria tai […]

Lue lisää …

Carpaccio

Raaka-aineet 200 g naudan ulko- tai sisäfileetä 1 rkl konjakkia suolaa rouhittua mustapippuria parmesan-juustoraastetta Kastike: 1 dl majoneesia ½ rkl Modenan Balsamiviinietikkaa (Aceto Balsamico di Modena del Duca IGP) 1 rkl tomaattipyrettä Sivele puhdistetun fileen pintaan konjakkia, suolaa ja mustapippuria. Laita filee muovipussiin ja pussi pakastimeen noin tunnin ajaksi. Sekoita tällä välin kastike ja levitä kastike […]

Lue lisää …

Tuoresuolattua lohta

Raaka-aineet 400 g lohta fileenä 1 rkl karkeata suolaa 1 tl sokeria 1 tl rouhittua valkopippuria 1 tl rouhittua mustapippuria tilliä 1 rkl Modenan Balsamiviinietikkaa (Aceto Balsamico di Modena del Duca IGP) Hiero lohifileen pintaan suola, sokeri, rouhitut pippurit ja silputtu tilli. Pirskottele balsamiviinietikkaa fileelle ja kääri filee tiukasti kelmuun. Laita filee jääkaappiin kevyen painon […]

Lue lisää …

Päärynäsalaatti

Raaka-aineet 2-3 tuoretta päärynää 50 g sinihomejuustoa 1 dl paahdettuja hasselpähkinöitä tai pinjansiemeniä nokare voita vihreää salaattia Rajamäen Vaaleaa tai Sitruuna Balsamikastiketta Pese päärynät ja leikkaa ne lohkoiksi. Poista siemenet. Sulata voi kuumalla paistinpannulla ja paista päärynälohkoihin kaunis väri. Revi salaatti haarukkapaloiksi ja laita kulhoon tai vadille. Nostele päälle päärynät. Ripottele päälle sinihomejuustomurut ja hasselpähkinät. […]

Lue lisää …

Paahdetut valkosipulit

Raaka-aineet kokonaisia valkosipuleita oliiviöljyä del Duca Modenan Balsamietikkaa Leikkaa kokonaisista valkosipuleista ”hattu” eli kynsien päät pois. Laita hatuttomat valkosipulit uunivuokaan ja sivele leikkuupinnalle oliiviöljyä ja Modenan Balsamietikkaa. Paahda 200 asteisessa uunissa 15-20 min tai kunnes valkosipulit ovat pehmeitä. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi karitsan paahtopaistin […]

Lue lisää …

Sinappisilakat

Raaka-aineet 500 g silakkafileitä Etikkaliemi: 3 dl vettä 1,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa ½  rkl suolaa Kastike: 3 rkl sinappia 3 rkl sokeria 2 tl suolaa 1 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 3/4 dl vettä 0,5 dl öljyä hienonnettua tilliä Leikkaa silakkafileet kahtia pituussuunnassa tai jätä ne kokonaisiksi. Sekoita etikkaliemi ja kaada se silakoiden päälle. Anna silakoiden olla […]

Lue lisää …

Pikkuporkkanat balsamietikassa

Raaka-aineet 250 g valmiita pikkuporkkanoita vettä suolaa Balsamisiirappi: 2 dl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa 4 dl omenamehua 1 tl rakuunaa suolaa Keitä pikkuporkkanoita miedosti suolalla maustetussa vedessä kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Älä keitä liikaa. Mittaa balsamietikka ja omenamehu kattilaan ja keitä hiljalleen noin 10 – 15 minuuttia. Mausta valmis siirappi rakuunalla ja suolalla. […]

Lue lisää …

Joulusilli

Raaka-aineet 2 matjes-sillifilettä herkkukurkkukuutioita punasipulirenkaita kapriksia Kastike: 3 dl tomaattiketsuppia 3 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 3 rkl ruokaöljyä 2 rkl sokeria Leikkaa sillifileet paloiksi. Sekoita kastikeainekset voimakkaasti vatkaten. Lado sillipalat kerroksittain kurkkukuutioiden, punasipulirenkaiden ja kastikkeen kanssa tölkkiin tai suoraan ruukkumaiseen tarjoiluastiaan. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen […]

Lue lisää …

Italian mummun kurkut

Raaka-aineet 1 tuorekurkku musta – tai maustepippuria ripaus sokeria ja suolaa tuoretta tai kuivattua minttua Rajamäen Vaaleaa Balsamikastiketta Kuori kurkku ja leikkaa ohuen ohuiksi viipaleiksi (tai tikuiksi). Sekoita kurkkujen joukkoon ripaus suolaa, sokeria ja pippuria sekä minttu. Valuta päälle Rajamäen Vaaleaa Balsamikastiketta ja tarjoile lisäkkeenä rasvaiselle kalalle (esim. lohelle) tai vaalealle […]

Lue lisää …

Pesto-silakkarullat

Raaka-aineet 300 g silakkafileitä 1/2 tl suolaa 3/4 dl punaista tai vihreää pestokastiketta (esim. Sacla Pesto Rosso tai Sacla Pesto alla Rucola) Mausteliemi: 1 dl Rajamäen Säilöntälientä 2 dl vettä 1 tl suolaa roseepippureita tuoretta basilikaa koristeeksi Mausta silakkafileet suolalla. Levitä fileiden lihapuolelle pestokastiketta ja rullaa fileet. Lado rullat rinnakkain kattilaan. Kiehauta mausteliemen aineet ja […]

Lue lisää …