Maalaissalaatti

Raaka-aineet 2 punasipulia 150 g pekonia 100 g kovaa juustoa (esim. gruyère, comté, appenzeller) 4 kananmunaa 2 paksua siivua maalaisleipää 2 rkl öljyä 1 valkosipulinkynsi 1/4 tl suolaa 50 g pinaattia 1–2 ruukullista salaattia Pikkelöintiliemi: 1/4 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 3/4 dl vettä 1/2 dl sokeria 1/4 tl suolaa 1 tl sinapinsiemeniä Aloita pikkelöimällä punasipulit: Mittaa […]

Lue lisää …

Omena-punasipulikastike

Raaka-aineet 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 2 tl punasipulia hienonnettuna 3 rkl omenaa pieninä kuutioina Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi punasipuli- ja omenakuutiot, sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki. Säilytä mahdollisesti yli jäänyt kastike jääkaapissa kannellisessa purkissa tai pullossa, kastike […]

Lue lisää …

Rapu-vermisellisalaatti ja chili-minttukastike

Raaka-aineet 125 g riisivermiselliä 200 g katkarapuja suolaliemessä n. 170 g grillattua paprikaa öljyssä (esim. Sacla) 1 porkkana n. 10 cm pala kurkkua Chili-minttukastike: 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa soijakastiketta, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 2 tl punaista chiliä hienonnettuna (noin puolikas chilipalko) 3 rkl minttua hienonnettuna Valmista ensin kastike. Sekoita öljy ja […]

Lue lisää …

Mango-thaibasilikakastike

Raaka-aineet 1 dl oliiviöljyä tai sitruunalla maustettua oliiviöljyä (esim. Lanfranchi) 0,5 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 3 rkl mangoa pieninä kuutioina 3 rkl thaibasilikaa hienonnettuna Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi mangokuutiot ja hienonnettu thaibasilika, sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki. Säilytä mahdollisesti yli jäänyt […]

Lue lisää …

Korianteri-minttukastike

Raaka-aineet 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan yht. 3 rkl korianteria ja minttua hienonnettuna Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi yrtit ja sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki. Säilytä mahdollisesti yli jäänyt kastike jääkaapissa kannellisessa purkissa tai pullossa, kastike säilyy 3-4 päivää. […]

Lue lisää …

Panzanella-leipäsalaatti ja rosmariini-valkosipulikastike

Raaka-aineet 4 paksua viipaletta maalaisleipää n. 170 g grillattua artisokkaa (esim. Sacla) 250 g kirsikkatomaatteja 1 punasipuli 1 ruukku rucolaa Rosmariini-valkosipulikastike: 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 valkosipulin kynsi + ripaus suolaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 3 rkl rosmariinia hienonnettuna Valmista ensin kastike. Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Hienonna valkosipulinkynsi […]

Lue lisää …

Tilli-ruohosipulikastike

Raaka-aineet 1 dl oliiviöljyä tai sitruunalla maustettua oliiviöljyä (esim. Lanfranchi) 0,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan yht. 3 rkl tilliä ja ruohosipulia hienonnettuna Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi yrtit ja sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki. Säilytä mahdollisesti yli jäänyt kastike jääkaapissa kannellisessa purkissa […]

Lue lisää …

Marinoidut punajuuret

Raaka-aineet 800 g puna-, kelta- tai raitajuuria Marinadi: 0,5 dl Rajamäen yrttivalkoviinietikkaa 1,5 dl neitsytoliiviöljyä 1 rkl juoksevaa hunajaa 1 kpl valkosipulin kynsi hienonnettuna 1 rkl raastettua sitruunan kuorta 2 rkl tuoretta rosmariiniä hienonnettuna 9 kpl tuoretta timjamin oksaa suolaa mustapippuria myllystä Keitä punajuuret kypsiksi ja anna jäähtyä hetki. Voit halutessasi käyttää myös kelta- tai […]

Lue lisää …

Paahdetut viikunat ja balsamikastike

Raaka-aineet (2 annosta) 3 kpl tuoreita viikunoita 6 rkl pehmeää vuohenjuustoa 2-3 rkl Rajamäen tummaa balsamikastiketta 2 rkl pistaasimurua 1-2 rkl Rajamäen vaaleaa balsamikastiketta Puolita viikunat ja aseta ne uunivuokaan. Lisää vuohenjuustoa jokaiselle viikunanpuolikkaalle noin 1 tl. Lisää päälle tumma balsamikastike tai basilika-balsamikastike. Paahda uunissa 10-15 minuuttia 200 asteessa, kunnes viikunat ovat kunnolla pehmenneet. Nosta viikunat […]

Lue lisää …

Marinoitu raakajuuressalaatti

Raaka-aineet 2 porkkanaa 1 iso tai 2 pientä puna- tai raitajuurta ripaus suolaa ja sokeria Kastike: 3 rkl oliiviöljyä 2 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa 2 tl hunajaa 1 rkl sitruunatimjamia hienonnettuna ripaus suolaa ja mustapippuria Viimeistelyyn: punamangoldia, silmuja tai versoja paahdettuja manteleita rouhittuina Pese juurekset ja kuori tarvittaessa. Leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja laita kulhoon. […]

Lue lisää …