Karhunvatukka-mozzarellasalaatti

puolikas kurkku 1 puntti haluamaasi salaattia, keräsalaattia tai tammenlehtisalaattia 150 g Buffalo mozzarellaa Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä suolaa pippuria Pikkelöidyt karhunvatukat 0,5 dl Rajamäen punaviinietikkaa 1 dl sokeria 1,5 dl vettä 150 g karhunvatukoita Aloita valmistamalla pikkelöidyt karhunvatukat. Lisää 1 dl vettä ja sokeri kattilaan. Kiehauta. Nosta hellalta ja kaada joukkoon loput ainekset. Laita karhunvatukat puhtaaseen lasipurkkiin. […]

Lue lisää …

Parsaa tyrni-porkkana hollandaisekastikkeella & baby gem -yrttisalaattia

Parsaa tyrni-porkkana hollandaisekastikkeella 1 pnt vihreää parsaa 1 Rajamäen tyrni-porkkana omenaviinietikkashotti 3 kpl keltuaisia 250 g voita 1 rkl Rajamäen yrtti-valkoviinietikkaa Suolaa Sokeria Rajamäen Luomu-liquid chiliä Rajamäen sitruuna-viinietikkakastiketta   Laita Rajamäen yrtti-valkoviinietikka ja porkkanashotti kattilaan ja keitä kunnes 3 rkl jäljellä. Laita lämmin liemi sauvasekoittimen kulhoon ja lisää keltuaiset, ripaus suolaa ja pari tippaa liquid […]

Lue lisää …

Sadonkorjuun savulohisalaatti

pikkelöidyt vihannekset: 1 pieni kukkakaali (300 g) 2 avomaankurkkua 10 retiisiä 10 kirsikkatomaattia 1 chili 4 timjamin oksaa 1 ½ dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 2 ½ dl vettä 1 dl sokeria 1 ½ tl suolaa 6 kokonaista maustepippuria salaatti: pari kourallista erilaisia salaatteja, rucolaa, viinisuolaheinää jne. 3 keitettyä kananmunaa 150 g lämminsavulohta sitruunalohkoja jogurttikastike: 2 dl […]

Lue lisää …

Välimerellinen pastasalaatti

200 g pastaa 1 prk kikherneitä (175 g) 150 g kirsikkatomaatteja ⅓ kurkku 1 suippopaprika 4 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta 1 dl oliiveja 1 prk artisokkia (170 g) kourallinen rucolaa kastike: 1 pieni punasipuli 1 valkosipulinkynsi tai 2 tl Rajamäen Luomu Liquid Valkosipulia 3/4 dl Rajamäen Ekstra-Neitsytoliiviöljyä 3 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa ½ sitruunan mehu 2 tl […]

Lue lisää …

Rajamäen mausteöljy

1. Sekoita haluamasi Rajamäen Luomu Liquid -mauste Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyyn oman makusi mukaan. Voit käyttää myös rypsi- tai muita kasvis- ja ruokaöljyä. 2. Käytä esimerkiksi. salaaattien maustamiseen, keittojen ja ruoka-annosten koristeluun ja viimeistelyyn, marinointiin ja kastikkeiden […]

Lue lisää …

Peruna-fenkolisalaatti ja kuningatarkastike

Raaka-aineet n. 800 g uusia perunoita keitettynä 1 keskikokoinen fenkoli ohuina viipaleina kourallinen kalamata-oliiveja 2 kesäsipulin varret hienonnettuna Kuningatarkastike: 1 dl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 3 rkl mansikoita pieninä kuutioina 3 rkl pensasmustikoita puolitettuna Valmista ensin kastike. Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, mustapippurilla ja […]

Lue lisää …

Lämmin tomaatti-fetasalaatti

Raaka-aineet 400 g minitomaatteja 150 g fetajuustoa 3 rkl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä 2-3 rkl Rajamäen Chili-punaviinietikkaa 1 tl suolaa 2 tl sokeria mustapippuria tuoretta tai kuivattua timjamia Kuutioi fetajuusto ja ripottele kuutiot vuokaan minitomaattien kanssa. Mittaa vuokaan kaikki loput ainekset ja sekoita. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile hyvän leivän […]

Lue lisää …

Perunasalaatti

Raaka-aineet 1 kg uusia perunoita (tai pieniä kiinteitä perunoita) 0,5 dl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 3-4 rkl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa 1 rkl Rajamäen Liquid Tilliä 1 tl suolaa 1 tl sokeria 0,5 tl mustapippuria nippu kevätsipulia tai sipulin varsia 3 rkl kapriksia 1 ruukku rucolaa Keitä perunat napakan kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Valuta perunat ja anna […]

Lue lisää …

Raparperikastike salaatille

Raaka-aineet 1 dl Rajamäen oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 3 rkl raparperia pieninä kuutioina Sekoita oliiviöljy ja vaalea balsamietikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi raparperikuutiot ja sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki. Säilytä mahdollisesti yli jäänyt kastike jääkaapissa kannellisessa purkissa tai pullossa, kastike säilyy 3-4 […]

Lue lisää …

Maukas katkarapusalaatti

Raaka-aineet 200 g pakastekatkarapuja 3 rkl Rajamäen Sitruuna ekstra-neitsytoliiviöljyä ripaus suolaa 150 g edamamepapuja (pakaste) 200 g riisivermiselliä 1 pieni kurkku 1 kerä rapeaa salaattia Salaatinkastike: 2 rkl Rajamäen Curry ekstra-neitsytoliiviöljyä 1 rkl Rajamäen Sitruuna-Valkoviinietikkaa ripaukset suolaa, mustapippuria ja sokeria 2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna Sulata ja valuta katkaravut. Laita ravut kulhoon ja sekoita joukkoon […]

Lue lisää …