Lämmin tomaatti-fetasalaatti

Raaka-aineet 400 g minitomaatteja 150 g fetajuustoa 3 rkl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä 2-3 rkl Rajamäen Chili-punaviinietikkaa 1 tl suolaa 2 tl sokeria mustapippuria tuoretta tai kuivattua timjamia Kuutioi fetajuusto ja ripottele kuutiot vuokaan minitomaattien kanssa. Mittaa vuokaan kaikki loput ainekset ja sekoita. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile hyvän leivän […]

Lue lisää …

Kasvislasagne

Raaka-aineet ½ pkt lasagnelevyjä 400 g kesäkurpitsa n. 400 g munakoisoa 1 dl vehnäjauhoja 0,5 dl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 4 pihvitomaattia 2 palloa mozzarellaa 60 g parmesaaniraastetta Tomaattikastike: 1 dl tomaattipyreetä 2 dl paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa 1 valkosipulinkynsi 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja 1 ruukku basilikaa 1 rkl sokeria 2-3 rkl Rajamäen Tummaa Balsamikastiketta suolaa mustapippuria […]

Lue lisää …

Perunasalaatti

Raaka-aineet 1 kg uusia perunoita (tai pieniä kiinteitä perunoita) 0,5 dl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 3-4 rkl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa 1 rkl Rajamäen Liquid Tilliä 1 tl suolaa 1 tl sokeria 0,5 tl mustapippuria nippu kevätsipulia tai sipulin varsia 3 rkl kapriksia 1 ruukku rucolaa Keitä perunat napakan kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Valuta perunat ja anna […]

Lue lisää …

Borssikeitto

Raaka-aineet 1 iso punasipuli 2 valkosipulinkynttä 1 rkl öljyä 6 dl raastettua etikkapunajuurta 200 g valkokaalia suikaloituna n. 1 l kasvis- tai lihalientä 2 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 tl sokeria ripaus mustapippuria ripaus chilijauhetta 1 tl kuivattua timjamia 1 tl kuivattua rakuunaa Tarjoiluun: smetanaa Hienonna sipulit ja kuumenna rypsiöljy kattilassa. Kuullota sipulit pehmeiksi ja lisää […]

Lue lisää …

Punasipulipiirakka

Raaka-aineet 1 iso valmis lehtitaikinalevy (laktoositon) Täyte: 500 g punasipulia 3 valkosipulinkynttä 2 rkl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 1 rkl hunajaa 1 tl sormisuolaa tuoretta mustapippuria 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna 3 rkl Del Duca Modenan Balsamiviinietikkaa 50 g sinihomejuustoa muruina (laktoositon) Levitä sulanut lehtitaikina levy (n. 20×25 cm) leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Suikaloi sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. […]

Lue lisää …

Tomaattia ja mozzarellaa

Raaka-aineet 1 ruukku lehtisalaattia 6 keskikokoista tomaattia 250 g mozzarella-juustoa suolaa mustapippuria tuoretta basilikaa Kastike: 1 1/2 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1/4 tl suolaa rouhittua mustapippuria 1/2 dl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 1 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Anna kastikkeen maustua kylmässä salaatin valmistumisen ajan. Viipaloi tomaatit ja juusto. Revi salaatti ja tee siitä tarjoiluvadille […]

Lue lisää …

Avokadodippi vihanneksille

Raaka-aineet Kastike: 3  avokadoa 1 tomaatti 1 sipuli 1 tl Rajamäen Luomu Liquid valkosipulia tai 1 valkosipulinkynsi 2 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa 1/2 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria Vihannekset: Porkkanaa Kurkkua Paprikaa Selleriä Kukkakaalia Parsakaalia 1. Halkaise avokadot ja poista kivet. Irroita avakadon liha kuoresta ruokalusikalla. Poista tarvittaessa tummentuneet kohdat. 3. Pese tomaatti ja poista […]

Lue lisää …

Pikkelöidyt grillatut kesäkurpitsat

Raaka-aineet 2 keskikokoista kesäkurpitsaa 2 rkl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 dl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa 2 dl vettä 0,5 dl sokeria 0,5 tl suolaa 1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu 3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna Viimeistelyyn: Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä Viipaloi kesäkurpitsa n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja laita viipaleet kulhoon. Lisää oliiviöljy ja pyörittele kesäkurpitsaviipaleet kauttaaltaan öljyssä. […]

Lue lisää …

Pikkelöidyt kesäporkkanat

Raaka-aineet n. 500 g pieniä kesäporkkanoita 2-3 oksaa tuoretta rosmariinia 2 dl Rajamäen Yrtti-Valkoviinietikkaa 2 dl vettä 1 dl sokeria 0,5 tl suolaa Viimeistelyyn: Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä Pese porkkanat erittäin huolellisesti. Puhtaita kesäporkkanoita ei ole tarpeen kuoria, mutta jos käytät talviporkkanoita, niin kuori ne ja paloittele sopivan kokoisiksi tikuiksi. Asettele porkkanat 1 litran vetoiseen puhtaaseen lasipurkkiin, […]

Lue lisää …

Ratatouille

Raaka-aineet 2 paprikaa 1 pieni kesäkurpitsa 1 pieni munakoiso 1 sipuli 2 valkosipulinkynttä 3 rkl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 dl tomaattimehua 3 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 2 rkl hunajaa n. 1 tl suolaa mustapippuria 1 tl kuivattua rosmariinia 1 tl kuivattua oreganoa 1 tl kuivattua timjamia Tarjoiluun: hienonnettua tuoretta oreganoa Paloittele paprikat, kesäkurpitsa, munakoiso ja sipuli reiluiksi […]

Lue lisää …