Pikkelöidyt paprikat

Ainekset: 500 g Paprikaa ja/ tai chiliä 2,5 dl Rajamäen Pikkelöintilientä 2,5 dl Vettä 1 rkl Suolaa Valmistusohje: 1. Huuhtele paprikat ja/tai chilit. 2. Paahda paprikat ja/tai chilit nopeasti korkeassa lämmössä pannulla, uunissa pellillä tai grillissä, niin että ne saavat ruskeita pilkkuja, mutta ei vielä kypsy vaan pysyy napakkana. 3. Laita paprikat ja/tai chilit suljettavaan […]

Lue lisää …

Pikkelöidyt puolukat

Ainekset 1 dl Puolukoita 0,5 dl Rajamäen Pikkelöintiliemi 0,5 dl Vesi Valmistusohje Laita puolukat suljettavaan purkkiin. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja vesi keskenään. Kaada liemiseos puolukoiden päälle, niin että puolukat ovat nesteen peitossa. Sulje kansi ja anna pikkelöityä valolta suojassa ja viileässä paikassa (max +10°C). Puolukat ovat valmiita nautittavaksi vuorokauden kuluttua. Säilyvyys viileässä noin 3 kuukautta. […]

Lue lisää …

Sushi-inkivääri

Ainekset 200 g Inkivääriä 1 dl Rajamäen Pikkelöintilientä 1 dl Vettä 1 tl Suolaa Valmistusohje Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta inkiväärejä noin 15 min reilussa vedessä. Valuta kiehautetut inkiväärit siivilässä ja laita inkivääriviipaleet purkkiin. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi, vesi ja suola. Kaada seos viipaleiden päälle, niin että ne peittyvät kokonaan nesteeseen. Anna inkiväärien […]

Lue lisää …

Karhunvatukka-mozzarellasalaatti

puolikas kurkku 1 puntti haluamaasi salaattia, keräsalaattia tai tammenlehtisalaattia 150 g Buffalo mozzarellaa Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä suolaa pippuria Pikkelöidyt karhunvatukat 0,5 dl Rajamäen punaviinietikkaa 1 dl sokeria 1,5 dl vettä 150 g karhunvatukoita Aloita valmistamalla pikkelöidyt karhunvatukat. Lisää 1 dl vettä ja sokeri kattilaan. Kiehauta. Nosta hellalta ja kaada joukkoon loput ainekset. Laita karhunvatukat puhtaaseen lasipurkkiin. […]

Lue lisää …

Rajamäen herkkukurkut käyttövalmiilla Säilöntäliemellä

800 g avomaankurkkuja Mausteliemi 4 dl Rajamäen Säilöntälientä (1 plo) 4 dl vettä 3 tl suolaa Pese kurkut huolellisesti ja viipaloi ne. Lado kurkkuviipaleet lasitölkkeihin. Kuumenna mausteliemi kiehuvaksi ja kaada kurkkujen päälle niin, että kurkut peittyvät. Kurkut ovat valmiita syötäväksi parin viikon kuluttua. Säilytyslämpötila alle +10 astetta. Vinkki: Mausteliemen kuumentaminen parantaa säilyvyyttä. Lyhyempiaikaiseen säilöntään, kuten […]

Lue lisää …

Soijatempe ’BLT’ sandwich

  Hyvää rapeakuorista leipää 2 isoa kypsää tomaattia 1 pkt tempeä 4 kpl rapeaa romaine tms. salaatinlehteä Dijon sinappia Majoneesia Tuoretta basilikaa tai Rajamäen luomu liquid basilikaa   1/2 dl Rajamäen Oliiviöljyä 1/2 dl Kikkoman makeaa soijaa Ripaus suolaa Cayennepippuria 4 kpl mustapippuria Savupaprikajauhetta Murskaa mustapippurit huhmareessa. Lisää suola, paprika, cayenne ja soija ja sekoita […]

Lue lisää …

Parsaa tyrni-porkkana hollandaisekastikkeella & baby gem -yrttisalaattia

Parsaa tyrni-porkkana hollandaisekastikkeella 1 pnt vihreää parsaa 1 Rajamäen tyrni-porkkana omenaviinietikkashotti 3 kpl keltuaisia 250 g voita 1 rkl Rajamäen yrtti-valkoviinietikkaa Suolaa Sokeria Rajamäen Luomu-liquid chiliä Rajamäen sitruuna-viinietikkakastiketta   Laita Rajamäen yrtti-valkoviinietikka ja porkkanashotti kattilaan ja keitä kunnes 3 rkl jäljellä. Laita lämmin liemi sauvasekoittimen kulhoon ja lisää keltuaiset, ripaus suolaa ja pari tippaa liquid […]

Lue lisää …

Vegekebabkiusaus & kurpitsapikkeli

Kurpitsapikkelin valmistusaika 24 h 1 kg peruna-sipulisekoitusta 200 g vegaanista kebabia, esim. Vöner 1 tl suolaa ½ tl mustapippuria 4 dl kaurakermaa ruohosipulia Kurpitsapikkeli: 500 g kurpitsaa 4 dl vettä 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 1 dl sokeria 6 neilikkaa 1 kanelitanko Sekoita peruna-sipulisekoitus, vegaaninen kebab, suola, mustapippuri ja kaurakerma keskenään. Siirrä seos uunivuokaan ja paista […]

Lue lisää …

Paimenen piiras linsseillä ja sellerillä

1 juuriselleri (n. 800 g) 500 g perunoita 2 rkl voita 1 dl maitoa 1 punasipuli 3 valkosipulinkynttä 2 porkkanaa 2 lehtisellerin vartta 1 rkl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä ½ tl savupaprikajauhetta 1 prk tomaattimurskaa (400 g) 1 prk punaisia linssejä (n. 175 g) 2 dl kasvislientä 1 tl Worcestershire-kastiketta 1 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 rkl tuoretta […]

Lue lisää …