Chilimajoneesi

0,6 dl 1-2-3-Väkiviinaetikkaliemi 1-2-3-Väkiviinaetikkaliemi: 0,1 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa 0,2 dl sokeria 0,3 dl vettä ½ tl suolaa 3 dl rypsiöljyä 2 kpl kananmunan keltuaista 1. Valmista 1-2-3-Väkiviinaetikkaliemi. Sekoita ja kiehauta väkiviinaetikka, sokeri ja vesi. Anna jäähtyä ennen käyttöä. 2. Erottele keltuaiset ja laita kaikki raaka-aineet kulhoon. 3. Sekoita sauvasekoittimella täydellä teholla valmiiksi majoneesiksi. 4. Mausta […]

Lue lisää …

Chili-valkosipulihärkää Rajamäen tapaan

Ainekset 150 g Naudan paistia 1/3 dl Rajamäen Pikkelöintilientä 2/3 dl Vettä 1 rkl Rajamäen Luomu Liquid valkosipulia 2 rkl Rajamäen Luomu Liquid chiliä Chilirenkaita Valmistusohje Poista lihasta kalvot ja kuivaa pinta talouspaperilla. Siivuta liha ohuiksi siivuiksi ja laita siivut suljettavaan purkkiin. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja vesi. Lisää Rajamäen Luomu Liquid Chili ja Valkosipuli pikkelöintiliemeen […]

Lue lisää …

Pikkelöidyt pikkutomaatit

Ainekset 500 g Pieniä tomaatteja 2,5 dl Rajamäen Pikkelöintilientä 2,5 dl Vettä 2 rkl Luomu Liquid basilikaa 1 rkl Suolaa Valmistusohje Huuhtele tomaatit ja laita ne suljettavaan purkkiin basilikan kanssa. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja vesi keskenään. Kaada liemiseos tomaattien päälle, niin että ne ovat kokonaan nesteen peitossa. Sulje kansi ja anna pikkelöityä valolta suojassa ja […]

Lue lisää …

Kotitekoinen chilikastike ja uppomunaleipä

Chilikastike 200 g punaisia paprikoita 200 g punaisia chilejä 5 valkosipulinkynttä 1 rkl tomaattipyreetä 1 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa 1 dl fariinisokeria 1,5 tl suolaa tilkka öljyä 1 tl Rajamäen Liquid Chiliä lisäpotkua kaipaaville Uppomuna 4 huoneenlämpöistä kananmunaa 0,5 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa 1 l vettä lisäksi tarvitset kahvikuppeja ja reikäkauhan Lisäksi: 4 paahtoleipää voita persiljaa mustapippuria […]

Lue lisää …

Soijatempe ’BLT’ sandwich

  Hyvää rapeakuorista leipää 2 isoa kypsää tomaattia 1 pkt tempeä 4 kpl rapeaa romaine tms. salaatinlehteä Dijon sinappia Majoneesia Tuoretta basilikaa tai Rajamäen luomu liquid basilikaa   1/2 dl Oliiviöljyä 1/2 dl Kikkoman makeaa soijaa Ripaus suolaa Cayennepippuria 4 kpl mustapippuria Savupaprikajauhetta Murskaa mustapippurit huhmareessa. Lisää suola, paprika, cayenne ja soija ja sekoita kunnes […]

Lue lisää …

Korean BBQ wings

800 g Kanansiipiä 2 rkl Seesamin siemeniä BBQ-kastike:  2 dl Kikkoman Poke-kastiketta 1 rkl Rajamäen Luomu Liquid Inkivääriä 3 rkl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 0,5 dl Seesamöljyä Marinoi siivet BBQ-kastikkeella (säästä puolet kastikkeesta ruokailuun). Anna marinoitua jääkaapissa 2 tuntia. Asettele siivet nahkapuoli ylöspäin leivinpaperilla peitetylle paistopellille. Ripottele seesamin siemenet siipien pinnalle Esilämmitä uuni 200°C. Paista noin 20 […]

Lue lisää …

Chili-suklaakonvehdit

140 g tummaa suklaata 60 ml kermaa 2 tl Kikkoman-soijakastiketta 1 tl Rajamäen Luomu Liquid Chiliä 2–3 rkl kaakaojauhetta Pilko suklaa suurehkoiksi paloiksi ja sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita joukkoon kerma ja soijakastike sekä Chili. Kaada suklaaseos tuorekelmulla vuorattuun vuokaan (n. 10 x 10 cm), peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Irrota suklaaseos vuoasta, leikkaa n. 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi […]

Lue lisää …

Philly Cheese Steak -patongit

300 g naudan ulkofilettä 3 rkl oliiviöljyä 2 rkl Worcestershire-kastiketta 1 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1 rkl dijon-sinappia 1 rkl fariinisokeria 2 tl Rajamäen Liqiuid Valkosipulia 1 tl suolaa ¼ tl mustapippuria 1 iso sipuli 1 vihreä paprika 1 punainen paprika 150 g herkkusieniä 1 iso patonki ruohosipulia Juustokastike: 2 rkl voita 1 rkl vehnäjauhoja 1 […]

Lue lisää …

Paistetut nuudelit hoisin-kastikkeella

hoisin-kastike: 4 rkl soijakastiketta 2 rkl maapähkinävoita 1 rkl fariinisokeria 1 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa 2 tl seesamiöljyä 2 tl srirachaa 1 tl Rajamäen Liquid Valkosipulia paistetut nuudelit: 250 g munanuudeleita 1 punasipuli 1 pieni parsakaali (n. 250 g) 70 g mustakaalia 1 rkl oliiviöljyä 3 dl kypsiä soijapapuja 1 annos hoisin-kastiketta 1 dl vettä 2 […]

Lue lisää …

Korealainen kanapata “daktori tang” ja pikkelöity retikka

Pikkelöidyn retikan valmistamiseen kuluva aika: 3 h 1 kg broilerin koipipaloja oliiviöljyä ruskistamiseen ½ dl soijakastiketta ½ dl gochujang-chilitahnaa 2 rkl Rajamäen Liquid Valkosipulia 1 rkl Rajamäen Liquid Inkivääriä 1 rkl kalakastiketta 1 rkl sokeria 7 ½ dl kanalientä 400 g perunoita 2 porkkanaa 1 sipuli tuoretta chiliä kevätsipulia tarjoiluun keitettyä riisiä Pikkelöity retikka: 350 […]

Lue lisää …