Chili-katkarapupasta tuoretomaattikastikkeella

500 g kirsikkatomaatteja 4 valkosipulinkynttä 1 rkl Rajamäen Ekstra-Neitsytoliiviöljyä suolaa ja mustapippuria kourallinen basilikanlehtiä 180 g katkarapuja 2 rkl kapriksia 2 tl Rajamäen Liquid Chiliä (tai maun mukaan) 500 g tuorepastaa Halkaise osa kirsikkatomaateista, jätä osa kokonaisiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota tomaatteja ja valkosipuleita muutama minuutti. Mausta suolalla ja mustapippurilla, […]

Lue lisää …

Balsamikana (Yhden pannun balsamikana)

Raaka-aineet: 4 broilerin rintafileetä öljyä ruskistamiseen 1 punasipuli 2 porkkanaa 250 g parsakaalia 1 suippopaprika 200 g kirsikkatomaatteja Balsamimarinadi: 1 dl Rajamäen Ekstra-Neitsytoliiviöljyä ½ dl Rajamäen Tummaa kastiketta ”Aceto Balsamico di Modena IGP” 4 valkosipulinkynttä 2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna tai 2 tl Rajamäen Luomu Liquid Basilikaa 1 tl suolaa ¼ tl mustapippuria Sekoita ensin […]

Lue lisää …

Rajamäen mausteöljy

1. Sekoita haluamasi Rajamäen Luomu Liquid -mauste Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyyn oman makusi mukaan. Voit käyttää myös rypsi- tai muita kasvis- ja ruokaöljyä. 2. Käytä esimerkiksi. salaaattien maustamiseen, keittojen ja ruoka-annosten koristeluun ja viimeistelyyn, marinointiin ja kastikkeiden […]

Lue lisää …

Rajamäen maustemajoneesi

0,6 dl 1-2-3 väkiviinaetikkaliemi 1-2-3 Väkiviinaetikkaliemi: 0,1 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa 0,2 dl sokeria 0,3 dl vettä ½ tl suolaa 3 dl rypsiöljyä 2 kpl kananmunan keltuaista 1. Valmista 1-2-3 Väkiviinaetikkaliemi. Sekoita ja kiehauta väkiviinaetikka, sokeri ja vesi. Anna jäähtyä ennen käyttöä. 2. Erottele keltuaiset ja laita kaikki raaka-aineet kulhoon. 3. Sekoita sauvasekoittimella täydellä teholla valmiiksi […]

Lue lisää …

Rajamäen lohikeitto

Ainekset 1 l vettä 10 kpl kiinteää perunaa 1 pieni sipuli suolaa 10 maustepippuria 500 g lohifileetä 2 dl kermaa 2 tl Rajamäen Luomu Liquid Tilli -maustetta Valmistusohjeet 1. Kuumenna vesi kattilassa. 2. Kuori ja paloittele perunat. Kuori ja kuutioi sipuli. 3. Lisää perunat ja sipuli kiehuvaan veteen ja keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. 4. Mausta keitto […]

Lue lisää …

Marinoidut mozzarellapallot

Ainekset: 250 g mozzarellapalloja 1 dl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1 tl timjamia, hienonnettuna 1 tl rosmariinia, hienonnettuna ½ tl chilihiutaleita tai ½ tl Rajamäen Luomu Liquid Chiliä Työvaiheet Huuhtele mozzarellapallot siivilässä kylmällä vedellä ja valuta kuivaksi. Laita mozzarellapallot puhtaaseen lasipurkkiin. Sekoita kulhossa oliiviöljy, valkoviinietikka ja mausteet. Kaada marinadi purkkiin juuston päälle. Sulje […]

Lue lisää …

Perunasalaatti

Raaka-aineet 1 kg uusia perunoita (tai pieniä kiinteitä perunoita) 0,5 dl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 3-4 rkl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa 1 rkl Rajamäen Liquid Tilliä 1 tl suolaa 1 tl sokeria 0,5 tl mustapippuria nippu kevätsipulia tai sipulin varsia 3 rkl kapriksia 1 ruukku rucolaa Keitä perunat napakan kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Valuta perunat ja anna […]

Lue lisää …

Yrttimarinoitua siikaa

Raaka-aineet 500 g siikaa fileenä Mausteliemi: 1,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa 0,5 dl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 tl suolaa 1 tl sokeria tai hunajaa 2 tl rouhittua roseepippuria 1 pieni punasipuli hienonnettuna 1 tl kirveliä 1 tl Rajamäen Luomu Liquid basilikaa tai tuoretta basilikaa Poista fileistä pystyruodot ja leikkaa fileet vinottain ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet laakeaan astiaan. […]

Lue lisää …

Avokadodippi vihanneksille

Raaka-aineet Kastike: 3  avokadoa 1 tomaatti 1 sipuli 1 tl Rajamäen Luomu Liquid valkosipulia tai 1 valkosipulinkynsi 2 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa 1/2 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria Vihannekset: Porkkanaa Kurkkua Paprikaa Selleriä Kukkakaalia Parsakaalia 1. Halkaise avokadot ja poista kivet. Irroita avakadon liha kuoresta ruokalusikalla. Poista tarvittaessa tummentuneet kohdat. 3. Pese tomaatti ja poista […]

Lue lisää …

Minestronekeitto

Raaka-aineet 1 sipuli 1 rkl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 rkl tomaattipyreetä 1 l vettä 2 rkl Kikkoman soijakastiketta 3 varsisellerin vartta 1 tl Rajamäen Luomu Liquid valkosipulia tai 1 valkosipulinkynsi 2 dl pientä kuviopastaa 1 punainen paprika kuutioina 1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa 1 tl rouhittua mustapippuria 2 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 2 dl suikaloitua palvikinkkua 2 […]

Lue lisää …