Pavlova

Marenki 5 valkuaista 3 dl sokeria 1 tl Rajamäen omena- tai valkoviinietikkaa 2 tl perunajauhoja   Täyte 4 dl kermavaahtoa sesongin hedelmiä ja marjoja sitruunamelissaa tai minttua   Kuumenna uuni. 100-astetta kiertoilma, 120 astetta tasalämpö. Erottele valkuaiset isoon kulhoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeria pari ruokalusikallista kerrallaan samalla vatkaten. Kun sokeria on noin 0,5 dl […]

Lue lisää …

Paistetut nuudelit hoisin-kastikkeella

hoisin-kastike: 4 rkl soijakastiketta 2 rkl maapähkinävoita 1 rkl fariinisokeria 1 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa 2 tl seesamiöljyä 2 tl srirachaa 1 tl Rajamäen Liquid Valkosipulia paistetut nuudelit: 250 g munanuudeleita 1 punasipuli 1 pieni parsakaali (n. 250 g) 70 g mustakaalia 1 rkl oliiviöljyä 3 dl kypsiä soijapapuja 1 annos hoisin-kastiketta 1 dl vettä 2 […]

Lue lisää …

Korealainen kanapata “daktori tang” ja pikkelöity retikka

Pikkelöidyn retikan valmistamiseen kuluva aika: 3 h 1 kg broilerin koipipaloja oliiviöljyä ruskistamiseen ½ dl soijakastiketta ½ dl gochujang-chilitahnaa 2 rkl Rajamäen Liquid Valkosipulia 1 rkl Rajamäen Liquid Inkivääriä 1 rkl kalakastiketta 1 rkl sokeria 7 ½ dl kanalientä 400 g perunoita 2 porkkanaa 1 sipuli tuoretta chiliä kevätsipulia tarjoiluun keitettyä riisiä Pikkelöity retikka: 350 […]

Lue lisää …

Kanatortillat mangosalsalla

puolikas grillattu broileri 2 + ½ rkl oliiviöljyä 2 rkl tacomaustetta 1 limen raastettu kuori ja mehu suolaa ja mustapippuria ½ l suikaloitua kiinankaalia 1 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa 1 kypsä avokado 2 dl juustoraastetta ranskankermaa 8 tortillaa Mangosalsa: 1 kypsä mango 1 pieni punasipuli 1 valkosipulinkynsi ½-1 jalapeno 2 rkl korianteria hienonnettuna 1 limen mehu […]

Lue lisää …

Grillatut kanavartaat tomaattisalaatin ja valkosipuli-jogurttikastikkeen kanssa

Kanavartaat: 600 g broilerin fileetä 1 dl turkkilaista jogurttia 2 rkl oliiviöljyä 2 rkl sitruunamehua 1 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa 2 tl Rajamäen Liquid Oreganoa 1 tl suolaa ½ tl mustapippuria varrastikkuja   Tomaattisalaatti: 1 pieni punasipuli 5 tomaattia (n. 600 g) ½ dl lehtipersiljaa ja/tai basilikaa hienonnettuna 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa suolaa […]

Lue lisää …

Avokadodippi vihanneksille

Raaka-aineet Kastike: 3  avokadoa 1 tomaatti 1 sipuli 1 tl Rajamäen Luomu Liquid valkosipulia tai 1 valkosipulinkynsi 2 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa 1/2 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria Vihannekset: Porkkanaa Kurkkua Paprikaa Selleriä Kukkakaalia Parsakaalia 1. Halkaise avokadot ja poista kivet. Irrota avokadon liha kuoresta ruokalusikalla. Poista tarvittaessa tummentuneet kohdat. 3. Pese tomaatti ja poista […]

Lue lisää …

Raastesalaatti

Raaka-aineet 200 g valkokaalia tai punakaalia 2 porkkanaa 1 sipuli Kastike: 1/2 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa 1 rkl oliiviöljyä 2 rkl sokeria 1 tl suolaa Raasta kaali ja porkkanat sekä hienonna sipuli. Mittaa kastikkeen aineet kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma kastike raasteiden päälle. Anna salaatin jäähtyä jääkaapissa ennen […]

Lue lisää …

Kuohuva timjami-mustikkashrub

Raaka-aineet 2 dl vettä 2 dl sokeria 150 g mustikoita, pakaste 4 timjaminoksaa 2 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa Tarjoiluun: jäitä, omenasiivuja, mustikoita, tonic-vettä Upea mustikkainen kuohujuoma on täydellinen malja juhlatunnelmaan. Trendikäs shrub-juoma saa raikkaan maun viinietikasta, johon tiivistetään mustikan ihanimmat aromit. Valmista makuetikka edellisenä päivänä. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa höyryäväksi. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. […]

Lue lisää …

Sitruuna-pestomarinadi

Raaka-aineet 1 dl mietoa oliiviöljyä 2 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa 1 sitruunan raastettu kuori ja ½ sitruunan mehu 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna 2 dl tuoretta basilikaa ja lehtipersiljaa hienonnettuna 0,5 tl sokeria ripaus mustapippuria (ripaus suolaa) Mittaa ainekset korkeareunaiseen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Kääntele marinadi marinoitavien joukkoon ja anna maustua 2 tuntia (tai kauemmin). Sitruuna-pestomarinadi sopii erityisen […]

Lue lisää …

Maapähkinävoi-omenamarinadi

Raaka-aineet 2 rkl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä 2 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa 2 rkl maapähkinävoita 2 rkl omenasosetta 1 rkl hunajaa 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna 1 kuivattu chilipalko (peperoncino) murskattuna 2 rkl suolapähkinöitä rouhittuina (ripaus suolaa) Sekoita marinadin ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kääntele joukkoon marinoitavat raaka-aineet. Anna maustua vähintään 2 tuntia. Maapähkinävoi-omenamarinadi sopii erityisen hyvin kasvisten ja […]

Lue lisää …