Paahdetut balsamietikkajuurekset vuohenjuustolla

yhteensä 800 g juureksia (esim. porkkanaa, keltajuurta, palsternakkaa, maa-artisokkaa) 1 punasipuli 1 valkosipuli 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa 1 rkl hunajaa suolaa tuoretta rosmariinia 200 g vuohenjuustoa Kuori juurekset ja leikkaa ne reilun kokoisiksi paloiksi. Kuori ja lohko punasipuli. Halkaise valkosipuli poikittaissuunnassa. Levitä juurekset ja sipulit uunivuokaan. Sekoita oliiviöljy, balsamietikka ja hunaja […]

Lue lisää …

Raparperikastike salaatille

Raaka-aineet 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 3 rkl raparperia pieninä kuutioina Sekoita oliiviöljy ja vaalea balsamietikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi raparperikuutiot ja sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki. Säilytä mahdollisesti yli jäänyt kastike jääkaapissa kannellisessa purkissa tai pullossa, kastike säilyy 3-4 päivää. […]

Lue lisää …

Pikkelöidyt grillatut kesäkurpitsat

Raaka-aineet 2 keskikokoista kesäkurpitsaa 2 rkl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 dl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa 2 dl vettä 0,5 dl sokeria 0,5 tl suolaa 1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu 3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna Viimeistelyyn: Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä Viipaloi kesäkurpitsa n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja laita viipaleet kulhoon. Lisää oliiviöljy ja pyörittele kesäkurpitsaviipaleet kauttaaltaan öljyssä. […]

Lue lisää …

Sitruuna-salviamarinadi

Raaka-aineet 0,5 dl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä 2 rkl Rajamäen Vaaleaa balsamietikkaa 1 sitruunan raastettu kuori ja ½ puristettu mehu 1 tl tummaa sokeria 0,5 dl hienonnettua salviaa 0,5 tl mustapippuria rouhittuna (ripaus suolaa) Sekoita marinadin ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kääntele joukkoon marinoitavat raaka-aineet tai hiero marinadi esim. kanan pintaan. Anna maustua vähintään 2 tuntia. […]

Lue lisää …

Keväinen seljankukka-pickle

Raaka-aineet Muutama maahumalan* tai mintun varsi lehtineen 20 ml laadukasta seljankukkamehutiivistettä 1 teelusikka Rajamäen Vaaleaa balsamietikkaa Noin 40ml kivennäisvettä Pyörittele maahumalaa kevyesti kämmenien välissä tai huhmareella, jotta maku lähtee irti. Älä kuitenkaan murskaa. Tipauta sekoituslasiin, lisää seljankukkamehu ja balsamiviinietikka. Sekoita aineksia hetki lusikalla ja anna maun imeytyä. Lisää jäitä ja sekoita juoma lusikalla kylmäksi. Siivilöi […]

Lue lisää …

Lohta yrtti-balsamicomarinadissa

Raaka-aineet: 4 lohimedaljonkia kourallinen tuoreita yrttejä (esim. rosmariinia ja ruohosipulia) 2 rkl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa 2 rkl oliiviöljyä 2 tl hunajaa ripaukset suolaa ja mustapippuria Pavut: 500 g pitkiä vihreitä papuja 4-5 valkosipulinkynttä chilirouhetta 2-3 rkl oliiviöljyä ripaus suolaa Lisäksi: kirsikkatomaatteja tertuissa ruohosipulin kukkia Laita lohimedaljongit vadille. Hienonna yrtit, ja sekoita joukkoon balsamico, oliiviöljy ja […]

Lue lisää …

Rucola-broilerisalaatti

Raaka-aineet erilaisia salaatteja (jää- ja lehtisalattia, rucolaa) 350 g grillattua tai paistettua broilerin rintafileetä viipaleina 8 aurinkokuivattua tomaattia suikaleina 1 sipuli renkaina 15 mustaa oliivia Kastike: 2 rkl tomaattien marinadilientä 1 rkl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa 2 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna Revi salaatit haarukkapaloiksi ja levitä vadille. Asettele salaattipedille viipaloitua broileria, suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia, sipulirenkaita ja […]

Lue lisää …

Pastasalaatti

Raaka-aineet 300 g kuivapastaa ½ kurkku 200 g kirsikkatomaatteja 6 kpl grillattuja ja säilöttyjä artisokansydämiä (esim. Saclà) 100 g valkoisia keitettyjä papuja 3 rkl kapriksia 1 ruukku rucolaa revittynä 80 g ilmakuivattua kinkkua revittynä Kastike: 0,5 dl sitruunalla maustettua oliiviöljyä (esim. Saclà) 2 rkl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa 1 tl hunajaa ripaus suolaa tuoretta mustapippuria Keitä […]

Lue lisää …

Mansikkasalsa

Raaka-aineet ½ l mansikoita 1 dl hienonnettua ruohosipulia 1 dl hienonnettua basilikaa 4 rkl oliiviöljyä 3 rkl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa 1 tl sokeria 0,5 tl suolaa ripaus mustapippuria ripaus chiliä Kuutioi mansikat ja sekoita kulhossa kuutioiden joukkoon ruohosipuli, basilika, oliiviöljy, balsamietikka, sokeri, suola, mustapippuri ja ripaus chilijauhetta. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja anna makujen tekeytyä […]

Lue lisää …

Nopea kirjolohipasta

Raaka-aineet 400 g nauhamakaronia vettä suolaa Kastike: 200 g kylmäsavukirjolohta 2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa 1 tl Dijon- sinappia ripaus rouhittua mustapippuria 1 dl hienonnettua tuoretta tilliä 1 rkl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa Valmista kastike pastan kiehuessa. Suikaloi kirjolohi. Kiehauta kerma kattilassa ja mausta se sinapilla ja mustapippurilla. Sekoita kuuman kastikkeen joukkoon kirjolohisuikaleet, hienonnettu tilli ja […]

Lue lisää …