Raaka-aineet 200g lohta Pehmeä mango 1 appelsiinin puristettu mehu 1/2 greipin mehu 1 limen mehu 2 tl Rajamäen Valkoviinietikkaa Seesaminsiemeniä 2 kirsikkaa (ei ole pakollinen) Suolaa Pippuria Leikkaa tuore lohi ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa mango lohen vierelle. Sekoita hedelmien mehu ja etikka keskenään. Lado mango ja lohi lautasille ja kaada mehu-etikkaseosta teelusikka kerrallaan lohen päälle. Lisää […]
Tuotekategoria: Valkoviinietikka
Valkosipulimarinadi
Raaka-aineet 1 kokonainen valkosipuli 2 rkl valkosipulioliiviöljyä, esim. Lanfranchi 4 tl timjamia 2 tl sitruunapippuria 2 laakerinlehteä 2 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa suolaa maun mukaan Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Laita liha/lihat muovipussiin tai sopivan kokoiseen astiaan. Kaada marinadi lihan päälle, peitä astia tai sulje pussi ja anna maustua 1-6 h. Riittää […]
Sienisalaatti
Raaka-aineet 3 dl suolasieniä hienonnettuna 1 pieni sipuli 1 dl smetanaa 2 tl Rajamäen Valkoviinietikkaa ½ tl sokeria ripaus mustapippuria persiljaa hienonnettuna Liota suolasienistä liika suola pois. Hienonna valutetut sienet ja sipuli. Lisää muut aineet. Anna maustua jääkaapissa ennen […]
Wokkikasvikset
Raaka-aineet 3 porkkanaa pala purjoa 1 paprika 1 pieni kesäkurpitsa 10 minimaissia pala kiinankaalia 1 rkl öljyä Kastike: 1-2 dl kasvislientä 1,5 rkl soijakastiketta (esim. Kikkoman) 1,5 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa ½ rkl hunajaa ½ tl rouhittua mustapippuria Mittaa kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Leikkaa porkkanat, paprika ja kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Hienonna purjo. Puolita […]
Porsasta hapanimeläkastikkeessa
Raaka-aineet 400 g porsaan ulkofilettä 3 rkl vehnäjauhoa öljyä uppopaistamiseen Marinadi: 3/4 dl soijakastiketta, esim. Kikkoman 3/4 dl kuivaa sherryä 0,5 dl ananasmehua 1 tl sambal oelek -maustetta Kastike: 250 g paprikasuikaleita 150 g purjoa 0,5 dl tomaattiketsuppia 2 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1,5 dl tomaattimehua 150 g ananaspaloja 2 rkl fariinisokeria 0,5 dl marinadia Kuutioi […]
Katkarapuja hapanimeläkastikkeessa
Raaka-aineet 250 g kesäkurpitsaa 250 g paprikaa tilkka ruokaöljyä 1 tl currya 1 tl paprikajauhetta 2 dl tomaattimurskaa 0,5 dl soijakastiketta, esim. Kikkoman 2 rkl fariinisokeria 1 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 0,5 l kasvislientä 3 rkl vehnäjauhoja 250 g kuorittuja katkarapuja Suikaloi kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota suikaleita öljyssä. Lisää joukkoon curry ja paprikajauhe ja jatka kuullottamista. […]
Raikas purjo-perunasosekeitto
Raaka-aineet 1 iso purjosipuli 3 isoa jauhoista perunaa 2 valkosipulinkynttä 2 rkl voita 0,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa n. 1,2 l vettä/ kanalientä 1-2 dl kuohukermaa ripaus suolaa ripaus mustapippuria Leikkaa purjosta puisevat tumman vihreät lehtien päät pois. Halkaise purjo ja huuhtele hyvin juoksevan veden alla. Kuori perunat ja valkosipulinkynnet ja paloittele kaikki kasvikset. Sulata voi […]
Sinappisilakat
Raaka-aineet 500 g silakkafileitä Etikkaliemi: 3 dl vettä 1,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa ½ rkl suolaa Kastike: 3 rkl sinappia 3 rkl sokeria 2 tl suolaa 1 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 3/4 dl vettä 0,5 dl öljyä hienonnettua tilliä Leikkaa silakkafileet kahtia pituussuunnassa tai jätä ne kokonaisiksi. Sekoita etikkaliemi ja kaada se silakoiden päälle. Anna silakoiden olla […]
Joulusilli
Raaka-aineet 2 matjes-sillifilettä herkkukurkkukuutioita punasipulirenkaita kapriksia Kastike: 3 dl tomaattiketsuppia 3 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 3 rkl ruokaöljyä 2 rkl sokeria Leikkaa sillifileet paloiksi. Sekoita kastikeainekset voimakkaasti vatkaten. Lado sillipalat kerroksittain kurkkukuutioiden, punasipulirenkaiden ja kastikkeen kanssa tölkkiin tai suoraan ruukkumaiseen tarjoiluastiaan. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen […]
Rajamäen Valkoviinietikka
Rajamäen Valkoviinietikan pohjana on hieno italialainen valkoviini, joka on käytetty miedoksi valkoviinietikaksi. Kevyen raikasta Valkoviinietikkaa voi käyttää perinteisten, hienojen voikastikkeiden valmistuksessa. Valkoviinietikkaa voi myös maustaa vaikkapa valkosipulinkynsillä tai chilipippurin palolla, jolloin siitä tulee kevyt ja heti valmis salaatinkastike. TUOTETIEDOTValmistettu luonnollisella käymismenetelmällä italialaisesta valkoviinistä.Etikkahappopitoisuus 6 %. Sisältää sulfiittia. Säilytys: huoneenlämmössä suoralta auringonvalolta suojattuna. Ravintosisältö / 100g […]