Pavlova

Marenki 5 valkuaista 3 dl sokeria 1 tl Rajamäen omena- tai valkoviinietikkaa 2 tl perunajauhoja   Täyte 4 dl kermavaahtoa sesongin hedelmiä ja marjoja sitruunamelissaa tai minttua   Kuumenna uuni. 100-astetta kiertoilma, 120 astetta tasalämpö. Erottele valkuaiset isoon kulhoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeria pari ruokalusikallista kerrallaan samalla vatkaten. Kun sokeria on noin 0,5 dl […]

Lue lisää …

Grillattu naudan entrecote ja kirkas Asia twist -coleslaw

Grillattu naudan entrecote ja kirkas Asia twist -coleslaw 800 g naudan entrecote lihaa 1/2 varhaiskaali 2 kpl porkkana 1 kpl punasipuli 1 valkosipulin kynsi 1/2 dl maapähkinöitä 1 kpl lime 1/2 pnt tuoretta korianteria Ruohosipulia 1/2 dl Rajamäen inkivääri-kurkuma omenaviinietikkaa 1/2 dl oliiviöljyä 2 rkl Pikkelöityjä sinapinsiemeniä Mustapippuria Suolaa Leikkaa entrecote pihveiksi, grillaa tai paista […]

Lue lisää …

Raakamakkara-lehtikaalipasta

1 sipuli 1 rkl oliiviöljyä n. 280 g raakamakkaroita 1 tl chilihiutaleita 1 tl fenkolinsiemeniä 1 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 2 dl kanalientä 2 dl ruoka- tai kuohukermaa 100 g lehtikaalia suolaa ja mustapippuria 500 g tuorepastaa parmesaania Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pannulla muutama minuutti. Paloittele raakamakkarat joko veitsellä tai kuoresta ulos käsin […]

Lue lisää …

Philly Cheese Steak -patongit

300 g naudan ulkofilettä 3 rkl oliiviöljyä 2 rkl Worcestershire-kastiketta 1 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1 rkl dijon-sinappia 1 rkl fariinisokeria 2 tl Rajamäen Liqiuid Valkosipulia 1 tl suolaa ¼ tl mustapippuria 1 iso sipuli 1 vihreä paprika 1 punainen paprika 150 g herkkusieniä 1 iso patonki ruohosipulia Juustokastike: 2 rkl voita 1 rkl vehnäjauhoja 1 […]

Lue lisää …

Papu-fenkolipata & pikkelöity appelsiini

Pikkelöidyn appelsiinin valmistusaika 20 h Papu-fenkolipata: 1 sipuli 1 fenkoli (n. 300 g) 3 valkosipulinkynttä 4 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta 1 rkl oliiviöljyä 2 rkl tomaattipyrettä 500 g tomaattimurskaa 3 dl kasvislientä 1 prk valkoisia papuja (230 g) 1 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa suolaa ja mustapippuria tarjoiluun parmesaania ja tuoretta persiljaa Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise fenkoli […]

Lue lisää …

Kalaa pinaattihollandaisen ja maa-artisokka-perunamuusin kera

600 g vaaleaa kalafileetä, esim. kuhaa tai siikaa paistamiseen oliiviöljyä suolaa ja valkopippuria Pinaattihollandaise: 150 g voita 70 g tuoretta pinaattia 3 keltuaista 1 ½ rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 2 tl dijon-sinappia ½ tl suolaa Maa-artisokka-perunamuussi: 500 g maa-artisokkia 500 g perunoita ½ dl maitoa 1 rkl voita suolaa Poista tarvittaessa kalafileestä ruodot ja nahka. Leikkaa […]

Lue lisää …

Lohilasagne sesongin vihanneksilla

lohitäyte: 1 sipuli 400 g lohifilettä 250 g kirsikkatomaatteja 2 rkl öljyä 1 sitruunan raastettu kuori 2 tl kuivattua oreganoa tai Rajamäen Luomu Liquid Oreganoa 1 tl paprikajauhetta ½ tl chilihiutaleita 2 rkl tomaattipyrettä 2 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 2 ½ dl vettä 2 rkl kapriksia suolaa ja mustapippuria pinaatti-ricottatäyte: 250 g pinaattia 3 valkosipulinkynttä 2 […]

Lue lisää …

Lehtipihvit jauhelihasta ratatouillen ja salt & vinegar perunoiden kanssa

600 g naudan jauhelihaa öljyä paistamiseen suolaa ja mustapippuria ratatouille: 1 munakoiso 1 kesäkurpitsa 3 tomaattia 1 paprika 1 punasipuli 4 valkosipulinkynttä öljyä paistamiseen 1 tl kuivattua timjamia suolaa ja mustapippuria tuoretta basilikaa tai maun mukaan Rajamäen Luomu Liquid Basilikaa salt & vinegar perunat: 1 kg puikulaperunoita 2 ½ dl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1 rkl suolaa […]

Lue lisää …

Yrtti-uuniperunat ja sitruunahummus

Yrtti-uuniperunat 1.5kg perunoita 10dl vettä 5dl Rajamäen Valkoviinietikkaa Ripaus suolaa 3rkl oliiviöljyä 1rkl maissitärkkelystä Suolaa päälle Yrttejä Lisää vesi ja suola kattilaan. Kuumenna kunnes vesi kiehuu ja siirrä pois levyltä. Lisää joukkoon viinietikka ja sekoita. Halkaise perunat kahteen tai neljään osaan ja laita ne kattilaan. Anna liota tunnin ajan. Laita uuni lämpemeään 225 asteeseen. Valuta […]

Lue lisää …

Rajamäen pääsiäislammas

Raaka-aineet 1 kpl lampaan viulu (2-2,5 kg) Vihreä salsa-marinadi: 1 dl hienonnettua minttua 1 dl hienonnettua ruohosipulia 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa 1 pieni tuore chilipalko hienonnettuna 0,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa 2 dl oliiviöljyä 1-2 tl sokeria tai hunajaa 2 tl suolaa 1 tl mustapippuria 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna Lisäksi: 0,5 dl kapriksia Sekoita kaikki marinadin ainekset […]

Lue lisää …