Chili-suklaakonvehdit

140 g tummaa suklaata 60 ml kermaa 2 tl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta 1 tl Rajamäen Luomu Liquid Chiliä 2–3 rkl kaakaojauhetta Pilko suklaa suurehkoiksi paloiksi ja sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita joukkoon kerma ja soijakastike sekä Chili. Kaada suklaaseos tuorekelmulla vuorattuun vuokaan (n. 10 x 10 cm), peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Irrota suklaaseos vuoasta, leikkaa n. 2 x 2 cm:n […]

Lue lisää …

Rajamäen marengit

4 kananmunan valkuaista 2 dl sokeria 1 tl Rajamäen väkiviinaetikkaa Laita uuni lämpenemään 125°C (kieroilmauuni 100°C ). Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Huom! Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun se pysyy kulhossa ylösalaisin. Lisää sokeri ja väkiviinaetikka valkuaisvaahtoon. Asettele vaahto leivinpaperille lusikan avulla tai käytä pursotinta erilaisen muodon saavuttamiseksi. Kypsennä uunin keskitasossa n. 40 minuuttia. Sammuta uuni […]

Lue lisää …

Rajamäen etikkapiirakka

Täyte 3 dl sokeria 3 rkl yleiskäyttöön tarkoitettuja jauhoja 1tl kanelia Taikinaa kerroksittain kasattavaan piirakkaan (kts. alla erillinen resepti ”Taikina kerroksittain paistettavaan piirakkaan) 1dl voita kuutioituna 0,5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 1 li kuumaa vettä Valmistusohje 1. Kuumenna uuni 230 asteeseen. 2. Vatkaa yhteen sokeri, jauhot ja muskottipähkinä. Laita seos sivuun odottamaan käyttöä. 3. Rullaa taikina kevyesti […]

Lue lisää …

Keväinen seljankukka-pickle

Raaka-aineet Muutama maahumalan* tai mintun varsi lehtineen 20 ml laadukasta seljankukkamehutiivistettä 1 teelusikka Rajamäen Vaaleaa balsamietikkaa Noin 40ml kivennäisvettä Pyörittele maahumalaa kevyesti kämmenien välissä tai huhmareella, jotta maku lähtee irti. Älä kuitenkaan murskaa. Tipauta sekoituslasiin, lisää seljankukkamehu ja balsamiviinietikka. Sekoita aineksia hetki lusikalla ja anna maun imeytyä. Lisää jäitä ja sekoita juoma lusikalla kylmäksi. Siivilöi […]

Lue lisää …

Banaani-sitruunahilloke

Raaka-aineet 400 g banaania (3 isoa banaania) 200 g sitruunan hedelmälihaa (4-5 sitruunaa) 1 vaniljatanko 0,5 tl maustepippuria 0,5 tl kardemummaa 1 dl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa 1 dl vettä ripaus suolaa 3 dl hillosokeria Kuutioi banaani ja sitruunoiden hedelmäliha. Halkaise vaniljatanko. Laita hedelmät ja vaniljatanko kattilaan ja lisää muut aineet lukuun ottamatta hillosokeria. Kiehauta ja […]

Lue lisää …

Aprikoosihilloke

Raaka-aineet 200 g pehmeitä kuivattuja aprikooseja 0,5 dl vettä 0,5 dl Rajamäen Vadelma & Persikka Omenaviinietikkaa 1 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria ripaus suolaa (0,5 dl murskattuja Savumanteleita, esim. Lorenz) Suikaloi kuivatut aprikoosit. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen välillä sekoitellen n. 15 minuuttia. (Sekoita joukkoon murskatut Savumantelit). Kaada hilloke puhtaisiin purkkeihin. […]

Lue lisää …

Vadelmia, minttua ja Vaaleaa balsamikastiketta

Raaka-aineet tuoreita vadelmia silputtua tuoretta minttua Rajamäen Vaaleaa balsamikastiketta Sekoita vadelmat ja silputtu minttu keskenään ja annostele lautasille. Valuta päälle vaaleaa balsamikastiketta ja tarjoile esimerkiksi kesäisenä välipalana. Herkullisen jäkiruuan saat, kun ripottelet päälle vielä tomusokeria tai […]

Lue lisää …

Mangosalaatti

Raaka-aineet Kaksi tuoretta mangoa tai vastaava määrä säilöttyä mangoa (persikkaa tai nektariinia) Rajamäen Vaaleaa Balsamikastiketta mantelirouhetta tuoretta minttua tai sitruunamelissaa Leikkaa mango kuutioiksi ja laita annosmaljoihin. Valuta päälle Rajamäen Vaaleaa Balsamikastiketta. Koristele mantelirouheella ja hienonnetulla mintulla tai […]

Lue lisää …

Grillatut hedelmänyytit

Raaka-aineet 4-5 nektariinia, luumua tai aprikoosia 2 dl marjoja 4 tl ruokokidesokeria 4 tl voita Rajamäen Tummaa Balsamikastiketta (tai Vaaleaa tai Sitruuna Balsamikastiketta) Pese hedelmät ja leikkaa ne lohkoiksi. Jaa lohkot neljälle folioarkille. Lisää mansikoita ja vadelmia hedelmien päälle. Ripottele pinnalle sokeri. Muotoile folio nyytiksi niin, että se jää vielä päältä hieman auki ja lusikoi […]

Lue lisää …

Juustolautanen ja balsamikastiketta

Raaka-aineet Erilaisia juustoja n. 80-100 g / ruokailija Pähkinöitä, kuivattuja viikunoita tai aprikooseja, piparkakkuja, patonkiviipaleita, tuoreita basilikan lehtiä Rajamäen Tummaa Balsamikastiketta Leikkaa juustot paloiksi ja asettele lautasille. Voit valita lisukkeet makusi ja valittujen juustojen mukaan. Kysy tarvittaessa neuvoa juustomyyjältä! Valuta lautasille tummaa balsamikastiketta juustojen […]

Lue lisää …