Vohvelit: 10 annosta. Voit tehdä vohvelit alusta asti itse tai käyttää valmista ohukais- ja vohvelijauhetta. 2 Munaa2 dl Pankojauho2 dl vispi- tai kuohukerma2 dl Vehnäjauho, puolikarkea1 dl sokeri2 tl vaniljasokeri Vatkaa ensin munat, lisää sokeri ja vanilja sokeri, vatkaa kuohkeaksi. Vatkaa vielä kerma kerma sekaan.Seuraavaksi, lisää ensin pankojauho ja lisää sitten vehnäjauhot vähitellen, lisää jauhoja […]
Laji: Jälkiruoat
Pavlova
Marenki 5 valkuaista 3 dl sokeria 1 tl Rajamäen omena- tai valkoviinietikkaa 2 tl perunajauhoja Täyte 4 dl kermavaahtoa sesongin hedelmiä ja marjoja sitruunamelissaa tai minttua Kuumenna uuni. 100-astetta kiertoilma, 120 astetta tasalämpö. Erottele valkuaiset isoon kulhoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeria pari ruokalusikallista kerrallaan samalla vatkaten. Kun sokeria on noin 0,5 dl […]
Chili-suklaakonvehdit
140 g tummaa suklaata 60 ml kermaa 2 tl Kikkoman-soijakastiketta 1 tl Rajamäen Luomu Liquid Chiliä 2–3 rkl kaakaojauhetta Pilko suklaa suurehkoiksi paloiksi ja sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita joukkoon kerma ja soijakastike sekä Chili. Kaada suklaaseos tuorekelmulla vuorattuun vuokaan (n. 10 x 10 cm), peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Irrota suklaaseos vuoasta, leikkaa n. 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi […]
Rajamäen marengit
4 kananmunan valkuaista 2 dl sokeria 1 tl Rajamäen väkiviinaetikkaa Laita uuni lämpenemään 125°C (kieroilmauuni 100°C ). Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Huom! Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun se pysyy kulhossa ylösalaisin. Lisää sokeri ja väkiviinaetikka valkuaisvaahtoon. Asettele vaahto leivinpaperille lusikan avulla tai käytä pursotinta erilaisen muodon saavuttamiseksi. Kypsennä uunin keskitasossa n. 40 minuuttia. Sammuta uuni […]
Rajamäen etikkapiirakka
Täyte 3 dl sokeria 3 rkl yleiskäyttöön tarkoitettuja jauhoja 1tl kanelia Taikinaa kerroksittain kasattavaan piirakkaan (kts. alla erillinen resepti ”Taikina kerroksittain paistettavaan piirakkaan) 1dl voita kuutioituna 0,5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 1 li kuumaa vettä Valmistusohje 1. Kuumenna uuni 230 asteeseen. 2. Vatkaa yhteen sokeri, jauhot ja muskottipähkinä. Laita seos sivuun odottamaan käyttöä. 3. Rullaa taikina kevyesti […]
Keväinen seljankukka-pickle
Raaka-aineet Muutama maahumalan* tai mintun varsi lehtineen 20 ml laadukasta seljankukkamehutiivistettä 1 teelusikka Rajamäen Vaaleaa balsamietikkaa Noin 40ml kivennäisvettä Pyörittele maahumalaa kevyesti kämmenien välissä tai huhmareella, jotta maku lähtee irti. Älä kuitenkaan murskaa. Tipauta sekoituslasiin, lisää seljankukkamehu ja balsamiviinietikka. Sekoita aineksia hetki lusikalla ja anna maun imeytyä. Lisää jäitä ja sekoita juoma lusikalla kylmäksi. Siivilöi […]
Banaani-sitruunahilloke
Raaka-aineet 400 g banaania (3 isoa banaania) 200 g sitruunan hedelmälihaa (4-5 sitruunaa) 1 vaniljatanko 0,5 tl maustepippuria 0,5 tl kardemummaa 1 dl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa 1 dl vettä ripaus suolaa 3 dl hillosokeria Kuutioi banaani ja sitruunoiden hedelmäliha. Halkaise vaniljatanko. Laita hedelmät ja vaniljatanko kattilaan ja lisää muut aineet lukuun ottamatta hillosokeria. Kiehauta ja […]
Aprikoosihilloke
Raaka-aineet 200 g pehmeitä kuivattuja aprikooseja 0,5 dl vettä 0,5 dl Rajamäen Luomu Omenasiiderietikkaa 1 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria ripaus suolaa (0,5 dl murskattuja Savumanteleita, esim. Lorenz) Suikaloi kuivatut aprikoosit. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen välillä sekoitellen n. 15 minuuttia. (Sekoita joukkoon murskatut Savumantelit). Kaada hilloke puhtaisiin purkkeihin. Jäähdytä ja […]
Vadelmia, minttua ja Vaaleaa balsamikastiketta
Raaka-aineet tuoreita vadelmia silputtua tuoretta minttua Rajamäen Vaaleaa balsamikastiketta Sekoita vadelmat ja silputtu minttu keskenään ja annostele lautasille. Valuta päälle vaaleaa balsamikastiketta ja tarjoile esimerkiksi kesäisenä välipalana. Herkullisen jäkiruuan saat, kun ripottelet päälle vielä tomusokeria tai […]
Mangosalaatti
Raaka-aineet Kaksi tuoretta mangoa tai vastaava määrä säilöttyä mangoa (persikkaa tai nektariinia) Rajamäen Vaaleaa Balsamikastiketta mantelirouhetta tuoretta minttua tai sitruunamelissaa Leikkaa mango kuutioiksi ja laita annosmaljoihin. Valuta päälle Rajamäen Vaaleaa Balsamikastiketta. Koristele mantelirouheella ja hienonnetulla mintulla tai […]