Rajamäen marengit

4 kananmunan valkuaista 2 dl sokeria 1 tl Rajamäen väkiviinaetikkaa Laita uuni lämpenemään 125°C (kieroilmauuni 100°C ). Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Huom! Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun se pysyy kulhossa ylösalaisin. Lisää sokeri ja väkiviinaetikka valkuaisvaahtoon. Asettele vaahto leivinpaperille lusikan avulla tai käytä pursotinta erilaisen muodon saavuttamiseksi. Kypsennä uunin keskitasossa n. 40 minuuttia. Sammuta uuni […]

Lue lisää …

Rajamäen 1-2-3-pikkelöintiliemi

1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 2 dl sokeria 3 dl vettä Kiehauta vesi ja etikka kattilassa. Lisää seokseen sokeri ja sekoita niin kauan, että sokeri sulaa nesteeseen. Riippuen mitä kasviksia olet pikkelöimässä pese ja kuori ne huolellisesti esim. porkkanat yms. multaiset ja kuorelliset juurekset. Pilko, kuutio, suikaloi, siivuta kasvikset mieleiseksi tai pikkelöi kokonaisena. Aseta kasvikset purkkiin […]

Lue lisää …

Sadonkorjuun savulohisalaatti

pikkelöidyt vihannekset: 1 pieni kukkakaali (300 g) 2 avomaankurkkua 10 retiisiä 10 kirsikkatomaattia 1 chili 4 timjamin oksaa 1 ½ dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 2 ½ dl vettä 1 dl sokeria 1 ½ tl suolaa 6 kokonaista maustepippuria salaatti: pari kourallista erilaisia salaatteja, rucolaa, viinisuolaheinää jne. 3 keitettyä kananmunaa 150 g lämminsavulohta sitruunalohkoja jogurttikastike: 2 dl […]

Lue lisää …

Rajamäen maustemajoneesi

0,6 dl 1-2-3 väkiviinaetikkaliemi 1-2-3 Väkiviinaetikkaliemi: 0,1 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa 0,2 dl sokeria 0,3 dl vettä ½ tl suolaa 3 dl rypsiöljyä 2 kpl kananmunan keltuaista 1. Valmista 1-2-3 Väkiviinaetikkaliemi. Sekoita ja kiehauta väkiviinaetikka, sokeri ja vesi. Anna jäähtyä ennen käyttöä. 2. Erottele keltuaiset ja laita kaikki raaka-aineet kulhoon. 3. Sekoita sauvasekoittimella täydellä teholla valmiiksi […]

Lue lisää …

Rajamäen etikkapiirakka

Täyte 3 dl sokeria 3 rkl yleiskäyttöön tarkoitettuja jauhoja 1tl kanelia Taikinaa kerroksittain kasattavaan piirakkaan (kts. alla erillinen resepti ”Taikina kerroksittain paistettavaan piirakkaan) 1dl voita kuutioituna 0,5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 1 li kuumaa vettä Valmistusohje 1. Kuumenna uuni 230 asteeseen. 2. Vatkaa yhteen sokeri, jauhot ja muskottipähkinä. Laita seos sivuun odottamaan käyttöä. 3. Rullaa taikina kevyesti […]

Lue lisää …

Rajamäen graavit tillisilakat

Raaka-aineet 300 g silakkafileitä 1 sipulia tilliä, ruohosipulia hienonnettuna Etikkaliemi: 0,4 dl vettä 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 2 tl suolaa Mausteliemi: 0,5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 1,5 dl vettä 5 rkl sokeria 2 rkl oliiviöljyä 2 tl suolaa 1 tl rouhittuja valkopippureita Sekoita etikkaliemen aineet ja kaada liemi fileiden päälle. Anna kypsyä kylmässä 2-3 tuntia. Kaada […]

Lue lisää …

Etikalla terästetty kalaseljanka

Raaka-aineet 1 rkl Ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 sipulia 2 porkkanaa pala selleriä 1 rkl tomaattisosetta 8 dl vettä 1 kasvisliemikuutio 400 g kirjolohta paloina 2 maustekurkkua 1 rkl Rajamäen Säilöntälientä (suolaa) tilliä hienonnettuna Hienonna sipulit, suikaloi porkkanat ja selleri. Kuullota kasviksia öljyssä. Lisää tomaattisose, vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä. Lisää keittoon kirjolohipalat ja […]

Lue lisää …

Rajamäen herkkukurkut

Raaka-aineet 2½ – 3 kg avomaankurkkuja pala piparjuurta kruunutilliä Mausteliemi: 1,8 l vettä 4-5 dl sokeria 3 rkl suolaa ½ rkl maustepippuria ½ rkl sinapinsiemeniä 4 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa (1 plo) Pese kurkut huolellisesti ja viipaloi ne. Lado kurkkuviipaleet lasitölkkeihin kerroksittain piparjuurilastujen ja tillin kanssa. Keitä vettä, sokeria ja mausteita noin 10 minuuttia. Lisää etikka […]

Lue lisää …

Valkosipuli-timjamitomaatit

Raaka-aineet 1 kg kirsikkatomaatteja 0,5 rkl suolaa 2 tl sokeria 2 tl kuivattua timjamia rouhittua mustapippuria Liemi: 4 dl vettä 2,5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 4 dl sokeria 5 tuoretta timjamin oksaa 1 rkl sinapinsiemeniä 10 valkosipulin kynttä Halkaise tomaatit ja sekoita kulhossa tomaattien joukkoon suola, sokeri, timjami sekä muutama rouhaisu tuoretta mustapippuria myllystä. Sekoita tomaatteja […]

Lue lisää …