Borssikeitto

Raaka-aineet 1 iso punasipuli 2 valkosipulinkynttä 1 rkl öljyä 6 dl raastettua etikkapunajuurta 200 g valkokaalia suikaloituna n. 1 l kasvis- tai lihalientä 2 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 tl sokeria ripaus mustapippuria ripaus chilijauhetta 1 tl kuivattua timjamia 1 tl kuivattua rakuunaa Tarjoiluun: smetanaa Hienonna sipulit ja kuumenna rypsiöljy kattilassa. Kuullota sipulit pehmeiksi ja lisää […]

Lue lisää …

BBQ-marinoidut possun ribsit

Raaka-aineet n. 1,5 kg pieniä possun ribsejä vettä 2 sipulia lohkoina 5 valkosipulinkynttä puolitettuina 1 rkl mustapippureita 2 rkl karkeaa merisuolaa Marinadi: 5 valkosipulinkynttä hienonnettuna 1 pieni sipuli hienonnettuna 1 dl oliiviöljyä 2 rkl tomaattipyreetä 0,5 dl Kikkoman soijakastiketta 0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 tl grillausmaustetta 1 tl kuivattua basilikaa 1 tl kuivattua oreganoa 1 […]

Lue lisää …

Uunilohi ja lohkoperunat

Raaka-aineet 600 g puhdistettua lohifileetä 3 rkl Kikkoman soijakastiketta 2 rkl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa 1 limen mehu 1 kuivattu pieni chilipalko murskattuna (tai 0,5 tl chilijauhetta) 1 tl sokeria suolaa Lohkoperunat: 6 isoa rosamunda-perunaa 1 rkl oliiviöljyä 1 tl kuivattua timjamia (tai 1 rkl tuoretta) suolaa ja mustapippuria Sekoita soijakastikkeen joukkoon etikka, limen mehu, murskattu […]

Lue lisää …

Yrttimarinoitua siikaa

Raaka-aineet 500 g siikaa fileenä Mausteliemi: 1,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa 0,5 dl oliiviöljyä 2 tl suolaa 1 tl sokeria tai hunajaa 2 tl rouhittua roseepippuria 1 pieni punasipuli hienonnettuna 1 tl kirveliä 1 tl Rajamäen Luomu Liquid basilikaa tai tuoretta basilikaa Poista fileistä pystyruodot ja leikkaa fileet vinottain ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet laakeaan astiaan. Sekoita […]

Lue lisää …

Tomaattia ja mozzarellaa

Raaka-aineet 1 ruukku lehtisalaattia 6 keskikokoista tomaattia 250 g mozzarella-juustoa suolaa mustapippuria tuoretta basilikaa Kastike: 1 1/2 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1/4 tl suolaa rouhittua mustapippuria 1/2 dl oliiviöljyä 1 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Anna kastikkeen maustua kylmässä salaatin valmistumisen ajan. Viipaloi tomaatit ja juusto. Revi salaatti ja tee siitä tarjoiluvadille salaattipeti. […]

Lue lisää …

Maukas katkarapusalaatti

Raaka-aineet 200 g pakastekatkarapuja 3 rkl oliiviöljyä ripaus suolaa 150 g edamamepapuja (pakaste) 200 g riisivermiselliä 1 pieni kurkku 1 kerä rapeaa salaattia Salaatinkastike: 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl Rajamäen Sitruuna-Valkoviinietikkaa ripaukset suolaa, mustapippuria ja sokeria 2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna Sulata ja valuta katkaravut. Laita ravut kulhoon ja sekoita joukkoon currylla maustettu oliiviöljy. Anna […]

Lue lisää …

Pikkelöidyt kesäporkkanat

Raaka-aineet n. 500 g pieniä kesäporkkanoita 2-3 oksaa tuoretta rosmariinia 2 dl Rajamäen Yrtti-Valkoviinietikkaa 2 dl vettä 1 dl sokeria 0,5 tl suolaa Viimeistelyyn: oliiviöljyä Pese porkkanat erittäin huolellisesti. Puhtaita kesäporkkanoita ei ole tarpeen kuoria, mutta jos käytät talviporkkanoita, niin kuori ne ja paloittele sopivan kokoisiksi tikuiksi. Asettele porkkanat 1 litran vetoiseen puhtaaseen lasipurkkiin, sujauta […]

Lue lisää …

Ratatouille

Raaka-aineet 2 paprikaa 1 pieni kesäkurpitsa 1 pieni munakoiso 1 sipuli 2 valkosipulinkynttä 3 rkl oliiviöljyä 2 dl tomaattimehua 3 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 2 rkl hunajaa n. 1 tl suolaa mustapippuria 1 tl kuivattua rosmariinia 1 tl kuivattua oreganoa 1 tl kuivattua timjamia Tarjoiluun: hienonnettua tuoretta oreganoa Paloittele paprikat, kesäkurpitsa, munakoiso ja sipuli reiluiksi paloiksi. […]

Lue lisää …

Minestronekeitto

Raaka-aineet 1 sipuli 1 rkl oliiviöljyä 2 rkl tomaattipyreetä 1 l vettä 2 rkl Kikkoman soijakastiketta 3 varsisellerin vartta 1 tl Rajamäen Luomu Liquid valkosipulia tai 1 valkosipulinkynsi 2 dl pientä kuviopastaa 1 punainen paprika kuutioina 1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa 1 tl rouhittua mustapippuria 2 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 2 dl suikaloitua palvikinkkua 2 tl […]

Lue lisää …

Appelsiini-artisokkatapakset

Raaka-aineet vaaleaa leipää (esim. patonkia tai hyvää maalaisleipää) 1 appelsiini 4 artisokan sydäntä puolitettuina 1/2 punasipuli lehtipersiljaa 1 tl Rajamäen Valkoviinietikkaa 2 tl oliiviöljyä suolaa viherpippuria 100 g sinihomejuustoa, esim. roquefort mustapippuria myllystä Kuori appelsiini, fileoi ja leikkaa pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Silppua puolikas sipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää appelsiinin sekaan. Lisää kulhoon noin […]

Lue lisää …