Viikunapizza sinihomejuustolla & pikkelöidyllä punasipulilla

Taikina: 1 ½ dl vettä 15 g hiivaa 2 rkl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä ½ tl suolaa 4 dl pizzajauhoja Täyte: ½ dl ranskankermaa 1 rkl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä 1 pullea valkosipulinkynsi 70 g sinihomejuustoa 2 viikunaa pikkelöityä punasipulia rucolaa Rajamäen Viikunakastiketta Pikkelöity punasipuli: 1 punasipuli 1 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 rkl sokeria Valmistusohjeet Taikina: Mittaa kädenlämpöinen vesi […]

Lue lisää …

Karhunvatukka-mozzarellasalaatti

puolikas kurkku 1 puntti haluamaasi salaattia, keräsalaattia tai tammenlehtisalaattia 150 g Buffalo mozzarellaa Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä suolaa pippuria Pikkelöidyt karhunvatukat 0,5 dl Rajamäen punaviinietikkaa 1 dl sokeria 1,5 dl vettä 150 g karhunvatukoita Aloita valmistamalla pikkelöidyt karhunvatukat. Lisää 1 dl vettä ja sokeri kattilaan. Kiehauta. Nosta hellalta ja kaada joukkoon loput ainekset. Laita karhunvatukat puhtaaseen lasipurkkiin. […]

Lue lisää …

Grillattu naudan entrecote ja kirkas Asia twist -coleslaw

Grillattu naudan entrecote ja kirkas Asia twist -coleslaw 800 g naudan entrecote lihaa 1/2 varhaiskaali 2 kpl porkkana 1 kpl punasipuli 1 valkosipulin kynsi 1/2 dl maapähkinöitä 1 kpl lime 1/2 pnt tuoretta korianteria Ruohosipulia 1/2 dl Rajamäen inkivääri-kurkuma omenaviinietikkaa 1/2 dl Rajamäen ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 rkl Pikkelöityjä sinapinsiemeniä Mustapippuria Suolaa Leikkaa entrecote pihveiksi, grillaa tai […]

Lue lisää …

Parsaa tyrni-porkkana hollandaisekastikkeella & baby gem -yrttisalaattia

Parsaa tyrni-porkkana hollandaisekastikkeella 1 pnt vihreää parsaa 1 Rajamäen tyrni-porkkana omenaviinietikkashotti 3 kpl keltuaisia 250 g voita 1 rkl Rajamäen yrtti-valkoviinietikkaa Suolaa Sokeria Rajamäen Luomu-liquid chiliä Rajamäen sitruuna-viinietikkakastiketta   Laita Rajamäen yrtti-valkoviinietikka ja porkkanashotti kattilaan ja keitä kunnes 3 rkl jäljellä. Laita lämmin liemi sauvasekoittimen kulhoon ja lisää keltuaiset, ripaus suolaa ja pari tippaa liquid […]

Lue lisää …

Raakamakkara-lehtikaalipasta

1 sipuli 1 rkl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä n. 280 g raakamakkaroita 1 tl chilihiutaleita 1 tl fenkolinsiemeniä 1 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 2 dl kanalientä 2 dl ruoka- tai kuohukermaa 100 g lehtikaalia suolaa ja mustapippuria 500 g tuorepastaa parmesaania Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pannulla muutama minuutti. Paloittele raakamakkarat joko veitsellä tai kuoresta ulos […]

Lue lisää …

Purjo-perunapiiras & punakaali-omenasalaatti

Purjo-perunapiiras: Pohja: 4 dl vehnäjauhoja ½ tl suolaa 140 g voita 2-4 rkl kylmää vettä (1 muna voiteluun) Täyte: 500 g perunoita 1 iso purjo (n. 400 g) 1 sipuli 2 rkl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä 1 rkl voita ¼ tl muskottipähkinää suolaa ja mustapippuria 1 rkl dijon-sinappia 150 g Gruyere-juustoa tai muuta voimakasta juustoa raasteena Valmista […]

Lue lisää …

Philly Cheese Steak -patongit

300 g naudan ulkofilettä 3 rkl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 rkl Worcestershire-kastiketta 1 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1 rkl dijon-sinappia 1 rkl fariinisokeria 2 tl Rajamäen Liqiuid Valkosipulia 1 tl suolaa ¼ tl mustapippuria 1 iso sipuli 1 vihreä paprika 1 punainen paprika 150 g herkkusieniä 1 iso patonki ruohosipulia Juustokastike: 2 rkl voita 1 rkl vehnäjauhoja […]

Lue lisää …

Papu-fenkolipata & pikkelöity appelsiini

Pikkelöidyn appelsiinin valmistusaika 20 h Papu-fenkolipata: 1 sipuli 1 fenkoli (n. 300 g) 3 valkosipulinkynttä 4 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta 1 rkl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 rkl tomaattipyrettä 500 g tomaattimurskaa 3 dl kasvislientä 1 prk valkoisia papuja (230 g) 1 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa suolaa ja mustapippuria tarjoiluun parmesaania ja tuoretta persiljaa Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise […]

Lue lisää …

Paimenen piiras linsseillä ja sellerillä

1 juuriselleri (n. 800 g) 500 g perunoita 2 rkl voita 1 dl maitoa 1 punasipuli 3 valkosipulinkynttä 2 porkkanaa 2 lehtisellerin vartta 1 rkl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä ½ tl savupaprikajauhetta 1 prk tomaattimurskaa (400 g) 1 prk punaisia linssejä (n. 175 g) 2 dl kasvislientä 1 tl Worcestershire-kastiketta 1 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 rkl tuoretta […]

Lue lisää …

Kalaa pinaattihollandaisen ja maa-artisokka-perunamuusin kera

600 g vaaleaa kalafileetä, esim. kuhaa tai siikaa paistamiseen Rajamäen Sitruuna Ekstra-neitsytoliiviöljyä suolaa ja valkopippuria Pinaattihollandaise: 150 g voita 70 g tuoretta pinaattia 3 keltuaista 1 ½ rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 2 tl dijon-sinappia ½ tl suolaa Maa-artisokka-perunamuussi: 500 g maa-artisokkia 500 g perunoita ½ dl maitoa 1 rkl voita suolaa Poista tarvittaessa kalafileestä ruodot ja […]

Lue lisää …