Sienisalaatti

Raaka-aineet 3 dl suolasieniä hienonnettuna 1 pieni sipuli 1 dl smetanaa 2 tl Rajamäen Valkoviinietikkaa ½ tl sokeria ripaus mustapippuria persiljaa hienonnettuna Liota suolasienistä liika suola pois. Hienonna valutetut sienet ja sipuli. Lisää muut aineet. Anna maustua jääkaapissa ennen […]

Lue lisää …

Yrttikastike

Raaka-aineet 1 dl öljyä 2 rkl Rajamäen Yrtti Valkoviinietikkaa 2 rkl vettä 1/2 tl suolaa 1/2 tl rouhittua rosee-pippuria 1 tl sokeria hienonnettua ruohosipulia hienonnettua timjamia Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna kastikkeen maustua jääkaapissa yön yli. Ravista kastiketta voimakkaasti ennen käyttöä, jotta ainekset sekoittuisivat. Tarjoa vihreän salaatin […]

Lue lisää …

Vinaigrette-salaatinkastike

Raaka-aineet 1 valkosipulinkynsi 2-3 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 tl Dijon-sinappia suolaa 1 dl oliiviöljyä 1 pieni puna- tai salottisipuli Sekoita kulhossa hienonnettu valkosipulin kynsi, viinietikka, sinappi ja suola. Lisää öljy ohuena nauhana varovasti sekoittaen. Lisää joukkoon sipuli pieninä kuutioina. Tarjoile hyvän salaatin […]

Lue lisää …

Yrttisalsa

Raaka-aineet 3 dl hienonnettuja yrttejä (minttua, oreganoa, timjamia ja persiljaa) 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Yrtti Valkoviinietikkaa 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori 2-3 tl sokeria 1 tl suolaa mustapippuria Sekoita kaikki ainekset kulhossa hyvin sekaisin. Anna makujen tekeytyä jääkaapissa noin tunnin ajan. Tarjoa esim. grillatun lihan, kalan tai makkaran kaverina. […]

Lue lisää …

Wokkikasvikset

Raaka-aineet 3 porkkanaa pala purjoa 1 paprika 1 pieni kesäkurpitsa 10 minimaissia pala kiinankaalia 1 rkl öljyä Kastike: 1-2 dl kasvislientä 1,5 rkl soijakastiketta (esim. Kikkoman) 1,5 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa ½ rkl hunajaa ½ tl rouhittua mustapippuria Mittaa kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Leikkaa porkkanat, paprika ja kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Hienonna purjo. Puolita […]

Lue lisää …

Porsasta hapanimeläkastikkeessa

Raaka-aineet 400 g porsaan ulkofilettä 3 rkl vehnäjauhoa öljyä uppopaistamiseen Marinadi: 3/4 dl soijakastiketta, esim. Kikkoman 3/4 dl kuivaa sherryä 0,5 dl ananasmehua 1 tl sambal oelek -maustetta Kastike: 250 g paprikasuikaleita 150 g purjoa 0,5 dl tomaattiketsuppia 2 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1,5 dl tomaattimehua 150 g ananaspaloja 2 rkl fariinisokeria 0,5 dl marinadia Kuutioi […]

Lue lisää …

Katkarapuja hapanimeläkastikkeessa

Raaka-aineet 250 g kesäkurpitsaa 250 g paprikaa tilkka ruokaöljyä 1 tl currya 1 tl paprikajauhetta 2 dl tomaattimurskaa 0,5 dl soijakastiketta, esim. Kikkoman 2 rkl fariinisokeria 1 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 0,5 l kasvislientä 3 rkl vehnäjauhoja 250 g kuorittuja katkarapuja Suikaloi kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota suikaleita öljyssä. Lisää joukkoon curry ja paprikajauhe ja jatka kuullottamista. […]

Lue lisää …

Raikas purjo-perunasosekeitto

Raaka-aineet 1 iso purjosipuli 3 isoa jauhoista perunaa 2 valkosipulinkynttä 2 rkl voita 0,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa n. 1,2 l vettä/ kanalientä 1-2 dl kuohukermaa ripaus suolaa ripaus mustapippuria Leikkaa purjosta puisevat tumman vihreät lehtien päät pois. Halkaise purjo ja huuhtele hyvin juoksevan veden alla. Kuori perunat ja valkosipulinkynnet ja paloittele kaikki kasvikset. Sulata voi […]

Lue lisää …

Sinappisilakat

Raaka-aineet 500 g silakkafileitä Etikkaliemi: 3 dl vettä 1,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa ½  rkl suolaa Kastike: 3 rkl sinappia 3 rkl sokeria 2 tl suolaa 1 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 3/4 dl vettä 0,5 dl öljyä hienonnettua tilliä Leikkaa silakkafileet kahtia pituussuunnassa tai jätä ne kokonaisiksi. Sekoita etikkaliemi ja kaada se silakoiden päälle. Anna silakoiden olla […]

Lue lisää …

Joulusilli

Raaka-aineet 2 matjes-sillifilettä herkkukurkkukuutioita punasipulirenkaita kapriksia Kastike: 3 dl tomaattiketsuppia 3 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 3 rkl ruokaöljyä 2 rkl sokeria Leikkaa sillifileet paloiksi. Sekoita kastikeainekset voimakkaasti vatkaten. Lado sillipalat kerroksittain kurkkukuutioiden, punasipulirenkaiden ja kastikkeen kanssa tölkkiin tai suoraan ruukkumaiseen tarjoiluastiaan. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen […]

Lue lisää …