Katkarapuja hapanimeläkastikkeessa

Raaka-aineet 250 g kesäkurpitsaa 250 g paprikaa tilkka ruokaöljyä 1 tl currya 1 tl paprikajauhetta 2 dl tomaattimurskaa 0,5 dl soijakastiketta, esim. Kikkoman 2 rkl fariinisokeria 1 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 0,5 l kasvislientä 3 rkl vehnäjauhoja 250 g kuorittuja katkarapuja Suikaloi kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota suikaleita öljyssä. Lisää joukkoon curry ja paprikajauhe ja jatka kuullottamista. […]

Lue lisää …

Karitsan paahtopaistia

Raaka-aineet noin 600g karitsan paahtopaistia tilkka Extra Virgin oliiviöljyä (esim. Lanfranchi) 2 rkl del Duca Modenan Balsamietikkaa 2 oksaa tuoretta rosmariinia 2 valkosipulin kynttä suolaa mustapippuria Sivele karitsan paahtopaistit öljyllä. Paahda pannulla väriä paahtopaistien pintaan. Murskaa morttelissa rosmariini ja valkosipulin kynnet, lisää suola ja pippuri sekä balsamietikka. Hiero mausteseosta paahtopaistien pintaan. Laita paistit muovipussiin tai […]

Lue lisää …

Lohta Rajamäen tapaan

Raaka-aineet 400 g lohta fileenä 1 sipuli 3 valkosipulinkynttä tilliä Liemi: 0,5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 2 dl vettä 5 rkl sokeria 2 tl suolaa Leikkaa lohesta ohuita viipaleita ja tee lohiviipaleista tiiviitä rullia. Lado rullat kerroksittain sipulirenkaiden, murskattujen valkosipulinkynsien ja tillin kanssa kauniiseen, kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita liemi, kaada se lohirullien päälle ja anna maustua seuraavaan […]

Lue lisää …

Mangosalaatti

Raaka-aineet Kaksi tuoretta mangoa tai vastaava määrä säilöttyä mangoa (persikkaa tai nektariinia) Rajamäen Vaaleaa Balsamikastiketta mantelirouhetta tuoretta minttua tai sitruunamelissaa Leikkaa mango kuutioiksi ja laita annosmaljoihin. Valuta päälle Rajamäen Vaaleaa Balsamikastiketta. Koristele mantelirouheella ja hienonnetulla mintulla tai […]

Lue lisää …

Helpot herkkukurkut

Raaka-aineet 800 g avomaankurkkuja Mausteliemi 4 dl Rajamäen Säilöntälientä (1 plo) 4 dl vettä 3 tl suola Pese kurkut huolellisesti ja viipaloi ne. Lado kurkkuviipaleet lasitölkkeihin. Kuumenna mausteliemi kiehuvaksi ja kaada kurkkujen päälle niin, että kurkut peittyvät. Kurkut ovat valmiita syötäväksi parin viikon kuluttua. Säilytyslämpötila alle + 10 […]

Lue lisää …

Grillatut lampaankyljykset

Raaka-aineet 16-24 lampaankyljystä (4-6 kyljystä ruokailijaa kohden) suolaa mustapippuria minttua Tarjoiluun: Rajamäen Tummaa tai Basilika Balsamikastiketta Lisäksi: grillattua kesäkurpitsaa ja munakoisoa Mausta huoneenlämpöiset kyljykset suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla tai hienonnetulla tuoreella mintulla. Grillaa tai paista kyljykset kypsiksi. Tarjoile Rajamäen Balsamikastikkeen kanssa (Tumma tai Basilika). Tarjoile rinnalla grillattua kesäkurpitsaa ja munakoisoa. Huom! Sama resepti toimii naudanlihalle: […]

Lue lisää …

Sinappisilakat

Raaka-aineet 500 g silakkafileitä Etikkaliemi: 3 dl vettä 1,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa ½  rkl suolaa Kastike: 3 rkl sinappia 3 rkl sokeria 2 tl suolaa 1 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 3/4 dl vettä 0,5 dl öljyä hienonnettua tilliä Leikkaa silakkafileet kahtia pituussuunnassa tai jätä ne kokonaisiksi. Sekoita etikkaliemi ja kaada se silakoiden päälle. Anna silakoiden olla […]

Lue lisää …

Joulusilli

Raaka-aineet 2 matjes-sillifilettä herkkukurkkukuutioita punasipulirenkaita kapriksia Kastike: 3 dl tomaattiketsuppia 3 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 3 rkl ruokaöljyä 2 rkl sokeria Leikkaa sillifileet paloiksi. Sekoita kastikeainekset voimakkaasti vatkaten. Lado sillipalat kerroksittain kurkkukuutioiden, punasipulirenkaiden ja kastikkeen kanssa tölkkiin tai suoraan ruukkumaiseen tarjoiluastiaan. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen […]

Lue lisää …

Italian mummun kurkut

Raaka-aineet 1 tuorekurkku musta – tai maustepippuria ripaus sokeria ja suolaa tuoretta tai kuivattua minttua Rajamäen Vaaleaa Balsamikastiketta Kuori kurkku ja leikkaa ohuen ohuiksi viipaleiksi (tai tikuiksi). Sekoita kurkkujen joukkoon ripaus suolaa, sokeria ja pippuria sekä minttu. Valuta päälle Rajamäen Vaaleaa Balsamikastiketta ja tarjoile lisäkkeenä rasvaiselle kalalle (esim. lohelle) tai vaalealle […]

Lue lisää …

Pesto-silakkarullat

Raaka-aineet 300 g silakkafileitä 1/2 tl suolaa 3/4 dl punaista tai vihreää pestokastiketta (esim. Sacla Pesto Rosso tai Sacla Pesto alla Rucola) Mausteliemi: 1 dl Rajamäen Säilöntälientä 2 dl vettä 1 tl suolaa roseepippureita tuoretta basilikaa koristeeksi Mausta silakkafileet suolalla. Levitä fileiden lihapuolelle pestokastiketta ja rullaa fileet. Lado rullat rinnakkain kattilaan. Kiehauta mausteliemen aineet ja […]

Lue lisää …