Rajamäen pääsiäislammas

Raaka-aineet 1 kpl lampaan viulu (2-2,5 kg) Vihreä salsa-marinadi: 1 dl hienonnettua minttua 1 dl hienonnettua ruohosipulia 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa 1 pieni tuore chilipalko hienonnettuna 0,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa 2 dl oliiviöljyä 1-2 tl sokeria tai hunajaa 2 tl suolaa 1 tl mustapippuria 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna Lisäksi: 0,5 dl kapriksia Sekoita kaikki marinadin ainekset […]

Lue lisää …

Appelsiini-uunibroileri

Raaka-aineet 6 kpl broilerin rintafileitä 1 rkl oliiviöljyä 2 tl suolaa Marinadi: 2 dl ananastäysmehua 2 rkl Kikkoman makeaa soijakastiketta 3 rkl Rajamäen Hunaja-omenaviinietikkaa 1 tl timjamia 1 tl valkosipulirouhetta ½ tl kurkumaa Lisäksi: 1 appelsiini 6 valkosipulinkynttä Hiero oliiviöljy broilerin rintafileiden pintaan. Paista niihin molemmin puolin hyvä väri kuumalla paistinpannulla. Mausta fileet kauttaaltaan suolalla […]

Lue lisää …

Rajamäen graavit tillisilakat

Raaka-aineet 300 g silakkafileitä 1 sipulia tilliä, ruohosipulia hienonnettuna Etikkaliemi: 0,4 dl vettä 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 2 tl suolaa Mausteliemi: 0,5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 1,5 dl vettä 5 rkl sokeria 2 rkl oliiviöljyä 2 tl suolaa 1 tl rouhittuja valkopippureita Sekoita etikkaliemen aineet ja kaada liemi fileiden päälle. Anna kypsyä kylmässä 2-3 tuntia. Kaada […]

Lue lisää …

Perunasalaatti

Raaka-aineet 1 kg uusia perunoita (tai pieniä kiinteitä perunoita) 0,5 dl oliiviöljyä 3-4 rkl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa 1 rkl Rajamäen Liquid Tilliä 1 tl suolaa 1 tl sokeria 0,5 tl mustapippuria nippu kevätsipulia tai sipulin varsia 3 rkl kapriksia 1 ruukku rucolaa Keitä perunat napakan kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Valuta perunat ja anna niiden […]

Lue lisää …

Kanatagine

Raaka-aineet 6 broilerin koipireisipalaa 2 rkl oliiviöljyä Mausteseos: 4 valkosipulinkynttä 1 sipuli 2 tl suolaa 1 tl inkivääriä 1 tl kurkumaa 1 tl kanelia 0,5 tl mustapippuria 1 ruukku tuoretta korianteria 0,5 dl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa Lisäksi: 3-5 dl kanalientä tai vettä 1 pss/200 g kuivattuja aprikooseja Couscous: 3 dl couscous-ryynejä 3 dl kylmä vettä […]

Lue lisää …

BBQ-marinoidut possun ribsit

Raaka-aineet n. 1,5 kg pieniä possun ribsejä vettä 2 sipulia lohkoina 5 valkosipulinkynttä puolitettuina 1 rkl mustapippureita 2 rkl karkeaa merisuolaa Marinadi: 5 valkosipulinkynttä hienonnettuna 1 pieni sipuli hienonnettuna 1 dl oliiviöljyä 2 rkl tomaattipyreetä 0,5 dl Kikkoman soijakastiketta 0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 tl grillausmaustetta 1 tl kuivattua basilikaa 1 tl kuivattua oreganoa 1 […]

Lue lisää …

Uunilohi ja lohkoperunat

Raaka-aineet 600 g puhdistettua lohifileetä 3 rkl Kikkoman soijakastiketta 2 rkl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa 1 limen mehu 1 kuivattu pieni chilipalko murskattuna (tai 0,5 tl chilijauhetta) 1 tl sokeria suolaa Lohkoperunat: 6 isoa rosamunda-perunaa 1 rkl oliiviöljyä 1 tl kuivattua timjamia (tai 1 rkl tuoretta) suolaa ja mustapippuria Sekoita soijakastikkeen joukkoon etikka, limen mehu, murskattu […]

Lue lisää …

Yrttimarinoitua siikaa

Raaka-aineet 500 g siikaa fileenä Mausteliemi: 1,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa 0,5 dl oliiviöljyä 2 tl suolaa 1 tl sokeria tai hunajaa 2 tl rouhittua roseepippuria 1 pieni punasipuli hienonnettuna 1 tl kirveliä 1 tl Rajamäen Luomu Liquid basilikaa tai tuoretta basilikaa Poista fileistä pystyruodot ja leikkaa fileet vinottain ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet laakeaan astiaan. Sekoita […]

Lue lisää …

Avokadodippi vihanneksille

Raaka-aineet Kastike: 3  avokadoa 1 tomaatti 1 sipuli 1 tl Rajamäen Luomu Liquid valkosipulia tai 1 valkosipulinkynsi 2 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa 1/2 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria Vihannekset: Porkkanaa Kurkkua Paprikaa Selleriä Kukkakaalia Parsakaalia 1. Halkaise avokadot ja poista kivet. Irroita avakadon liha kuoresta ruokalusikalla. Poista tarvittaessa tummentuneet kohdat. 3. Pese tomaatti ja poista […]

Lue lisää …

Raparperikastike salaatille

Raaka-aineet 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 3 rkl raparperia pieninä kuutioina Sekoita oliiviöljy ja vaalea balsamietikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi raparperikuutiot ja sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki. Säilytä mahdollisesti yli jäänyt kastike jääkaapissa kannellisessa purkissa tai pullossa, kastike säilyy 3-4 päivää. […]

Lue lisää …