Rucola-broilerisalaatti

Raaka-aineet erilaisia salaatteja (jää- ja lehtisalattia, rucolaa) 350 g grillattua tai paistettua broilerin rintafileetä viipaleina 8 aurinkokuivattua tomaattia suikaleina 1 sipuli renkaina 15 mustaa oliivia Kastike: 2 rkl tomaattien marinadilientä 1 rkl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa 2 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna Revi salaatit haarukkapaloiksi ja levitä vadille. Asettele salaattipedille viipaloitua broileria, suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia, sipulirenkaita ja […]

Lue lisää …

Pastasalaatti

Raaka-aineet 300 g kuivapastaa ½ kurkku 200 g kirsikkatomaatteja 6 kpl grillattuja ja säilöttyjä artisokansydämiä (esim. Saclà) 100 g valkoisia keitettyjä papuja 3 rkl kapriksia 1 ruukku rucolaa revittynä 80 g ilmakuivattua kinkkua revittynä Kastike: 0,5 dl sitruunalla maustettua oliiviöljyä 2 rkl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa 1 tl hunajaa ripaus suolaa tuoretta mustapippuria Keitä pasta pakkauksen […]

Lue lisää …

Punajuurta, vuohenjuustoa ja Tummaa balsamikastiketta

Raaka-aineet muutama punajuuri suolaa, mustapippuria oliiviöljyä vuohenjuustoa Rajamäen Tummaa balsamikastiketta Kuori ja paloittele punajuuret lohkoiksi. Laita punajuuret uunivuokaan ja sekoita joukkoon suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa, kunnes punajuurilohkot ovat kypsiä. Nostele lohkot esim. annoslautasille ja murenna päälle vuohenjuustoa. Viimeistele vielä Tummalla balsamikastikkeella ja tarjoile […]

Lue lisää …

Perulainen savukalasalaatti

Raaka-aineet 300 g savustettua kalaa perattuna 2 avokadoa 1 hapokas omena 1 pieni puna- tai salottisipuli hienonnettuna 1 ruohosipulia hienonnettuna rapeaa salaattia rouhittua mustapippuria Kastike: 3 rkl Rajamäen Säilöntälientä 2 rkl rypsiöljyä 1 tl Rajamäen Luomu Liquid Chiliä 2 tl Rajamäen Luomu Liquid Valkosipulia Paloittele kala. Halkaise avokadot, poista kivet ja irrota hedelmäliha kuoresta ruokalusikan […]

Lue lisää …

Rajamäen herkkusienet

Raaka-aineet 200 g tuoreita herkkusieniä Maustekastike 1 rkl Dijon-sinappia 2 rkl sokeria 1 rkl Rajamäen Säilöntälientä 1 dl oliiviöljyä 1 murskattu valkosipulikynsi 1 tl rakuunaa ¼ tl suolaa persiljaa Viipaloi puhdistetut herkkusienet. Sekoita kastike lisäämällä sinapin joukkoon muut aineet koko ajan sekoittaen. Kaada kastike herkkusieniviipaleille juuri ennen […]

Lue lisää …

Sienisalaatti

Raaka-aineet 3 dl suolasieniä hienonnettuna 1 pieni sipuli 1 dl smetanaa 2 tl Rajamäen Valkoviinietikkaa ½ tl sokeria ripaus mustapippuria persiljaa hienonnettuna Liota suolasienistä liika suola pois. Hienonna valutetut sienet ja sipuli. Lisää muut aineet. Anna maustua jääkaapissa ennen […]

Lue lisää …

Waldorfin salaatti

Raaka-aineet 200 g juuriselleriä 1 omena 4 ananasrengasta (1 pieni purkki) 2 rkl rouhittuja saksanpähkinöitä 10 kpl tummia viinirypäleitä Kastike: ½ prk (laktoositonta) creme fraichea 1 rkl Rajamäen Hunaja-omenaviinietikkaa ¼ tl suolaa Suikaloi selleri ja omena. Keitä sellerisuikaleet kypsiksi vedessä. Leikkaa ananasrenkaat paloiksi. Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet. Sekoita salaatti ja ripottele joukkoon vielä rouhittua […]

Lue lisää …

Hedelmäsalsa

Raaka-aineet 300 g persikoita, nektariineja ja/tai luumuja 2 kevätsipulin vartta hienonnettuna 1 dl hienonnettua minttua 1 tl Rajamäen Luomu Liquid Basilika 0,5 dl oliiviöljyä 2-3 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa 2 rkl hunajaa ripaus kardemummaa ripaus suolaa oman maun mukaan Poista hedelmistä kivet ja kuutioi hedelmäliha. Sekoita kuutioiden joukkoon kulhossa kaikki muut aineet. Anna makujen tekeytyä jääkaapissa […]

Lue lisää …

Yrttikastike

Raaka-aineet 1 dl öljyä 2 rkl Rajamäen Yrtti Valkoviinietikkaa 2 rkl vettä 1/2 tl suolaa 1/2 tl rouhittua rosee-pippuria 1 tl sokeria hienonnettua ruohosipulia hienonnettua timjamia Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna kastikkeen maustua jääkaapissa yön yli. Ravista kastiketta voimakkaasti ennen käyttöä, jotta ainekset sekoittuisivat. Tarjoa vihreän salaatin […]

Lue lisää …

Feta-katkarapusalaatti

Raaka-aineet 2 tuoretta kurkkua 8 retiisiä 1 ruukku vihreää salaattia 150 g katkarapuja 100 g (laktoositonta) fetajuustoa 1 tl sitruunapippuria Kastike: 4 rkl rypsiöljyä 2 rkl Rajamäen Säilöntälientä 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1/2 tl suolaa 2 rkl tilliä hienonnettuna Pese kurkut ja halkaise ne pituussuunnassa. Koverra pehmeä sisus pois teelusikalla. Leikkaa kurkku ja retiisit ohuiksi […]

Lue lisää …