Korealainen kanapata “daktori tang” ja pikkelöity retikka

Pikkelöidyn retikan valmistamiseen kuluva aika: 3 h 1 kg broilerin koipipaloja oliiviöljyä ruskistamiseen ½ dl soijakastiketta ½ dl gochujang-chilitahnaa 2 rkl Rajamäen Liquid Valkosipulia 1 rkl Rajamäen Liquid Inkivääriä 1 rkl kalakastiketta 1 rkl sokeria 7 ½ dl kanalientä 400 g perunoita 2 porkkanaa 1 sipuli tuoretta chiliä kevätsipulia tarjoiluun keitettyä riisiä Pikkelöity retikka: 350 […]

Lue lisää …

Kanatortillat mangosalsalla

puolikas grillattu broileri 2 + ½ rkl oliiviöljyä 2 rkl tacomaustetta 1 limen raastettu kuori ja mehu suolaa ja mustapippuria ½ l suikaloitua kiinankaalia 1 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa 1 kypsä avokado 2 dl juustoraastetta ranskankermaa 8 tortillaa Mangosalsa: 1 kypsä mango 1 pieni punasipuli 1 valkosipulinkynsi ½-1 jalapeno 2 rkl korianteria hienonnettuna 1 limen mehu […]

Lue lisää …

Kalaa pinaattihollandaisen ja maa-artisokka-perunamuusin kera

600 g vaaleaa kalafileetä, esim. kuhaa tai siikaa paistamiseen oliiviöljyä suolaa ja valkopippuria Pinaattihollandaise: 150 g voita 70 g tuoretta pinaattia 3 keltuaista 1 ½ rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 2 tl dijon-sinappia ½ tl suolaa Maa-artisokka-perunamuussi: 500 g maa-artisokkia 500 g perunoita ½ dl maitoa 1 rkl voita suolaa Poista tarvittaessa kalafileestä ruodot ja nahka. Leikkaa […]

Lue lisää …

Lohilasagne sesongin vihanneksilla

lohitäyte: 1 sipuli 400 g lohifilettä 250 g kirsikkatomaatteja 2 rkl öljyä 1 sitruunan raastettu kuori 2 tl kuivattua oreganoa tai Rajamäen Luomu Liquid Oreganoa 1 tl paprikajauhetta ½ tl chilihiutaleita 2 rkl tomaattipyrettä 2 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 2 ½ dl vettä 2 rkl kapriksia 1 rkl Rajamäen Liquid Tilliä suolaa ja mustapippuria pinaatti-ricottatäyte: 250 […]

Lue lisää …

Lehtipihvit jauhelihasta ratatouillen ja salt & vinegar perunoiden kanssa

600 g naudan jauhelihaa öljyä paistamiseen suolaa ja mustapippuria ratatouille: 1 munakoiso 1 kesäkurpitsa 3 tomaattia 1 paprika 1 punasipuli 4 valkosipulinkynttä öljyä paistamiseen 1 tl kuivattua timjamia suolaa ja mustapippuria tuoretta basilikaa tai maun mukaan Rajamäen Luomu Liquid Basilikaa salt & vinegar perunat: 1 kg puikulaperunoita 2 ½ dl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1 rkl suolaa […]

Lue lisää …

Lehtikaalirisotto & paahdetut kirsikkatomaatit

1 sipuli 3 valkosipulinkynttä 1 + 4 rkl voita 1 tl kuivattua timjamia 3 dl risottoriisiä 1 ½ dl valkoviiniä 8-10 dl kasvislientä 100 g lehtikaalia 1 dl vastaraastettua parmesaania ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu suolaa ja mustapippuria paahdetut kirsikkatomaatit: 500 g kirsikkatomaatteja 1 rkl Rajamäen Basilika Ekstra-Neitsytoliiviöljyä ½ tl suolaa ¼ tl mustapippuria […]

Lue lisää …

Kurpitsacarbonara

½ myskikurpitsa 400 g spagettia 170 g pekonia 1 sipuli 2 rkl öljyä 1 rkl Rajamäen Liquid Valkosipulia 1 tl kuivattua timjamia 1 kananmuna ½-1 dl pastan keitinvettä suolaa ja mustapippuria parmesaania tuoretta basilikaa   Halkaise myskikurpitsa ja poista siemenet lusikan avulla. Voit paahtaa kerralla molemmat puolet ja käyttää toisen puolikkaan muuhun kokkailuun. Laita myskikurpitsat […]

Lue lisää …

Kukkakaali kung pao

1 iso kukkakaali 2 rkl maizenaa 2 rkl riisiviinietikkaa 2 rkl soijakastiketta 2 rkl rypsiöljyä   kastike: 3 valkosipulinkynttä tai 1 rkl Rajamäen Luomu Liquid Valkosipulia ½ dl soijakastiketta 3 rkl hoisin-kastiketta 2 rkl vaahterasiirappia 1 rkl seesamiöljyä 1 rkl Rajamäen Liquid Inkivääriä   lisäksi: 4 kevätsipulia ½ tl chilihiutaleita 2 rkl suolapähkinöitä rouhittuna tarjoiluun […]

Lue lisää …

Kesäkurpitsaenchilladat

1 sipuli 3 valkosipulinkynttä 2 rkl öljyä 2 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 2 tl juustokuminaa eli jeeraa 1 tl chilijauhetta tai Rajamäen Luomu Liquid Chiliä 1 rs Nyhtökauraa tai Härkistä 350 g tacokastiketta 2 dl vettä 2 tl Rajamäen Liquid Oreganoa 1 esikeitetty maissi tai 2 dl pakastemaissia suolaa ja mustapippuria 3 kesäkurpitsaa 100 g juustoraastetta […]

Lue lisää …