Marinoidut porkkanat

Raaka-aineet 1 Porkkananippu (noin 500g) 1 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 2 rkl Oliiviöljyä ½ tl Suolaa 1 tl Mustapippuria 1-2 Valkosipulinkynttä murskattuna 1 rkl Sitruunamehua 1 tl Timjamia tai basillikaa Yhdistä kaikki marinadin ainekset ja anna maustua noin tunnin ajan. Paista pannulla keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes porkkanat ovat saaneet kauniin pinnan ja nauti! Resepti: Rakkaudesta ruoanlaittoon Rakkaudesta […]

Lue lisää …

Feta-fenkolisalaatti

Raaka-aineet 1 fenkoli puolikas kurkku 200 g sokeriherneitä (tuore tai pakaste) Kastike: 0,5 dl Rajamäen Säilöntälientä 1,5 rkl vettä 2 tl raastettua inkivääriä ripaus suolaa ripaus mustapippuria Lisäksi: 1 kerä rapeaa salaattia (tai 1 pussi sekasalaattia) ½ verkko- tai hunajameloni kuutioituna 100 g fetajuustoa paloina tuoretta minttua Halkaise kurkku pituussuunnassa ja poista siemenet teelusikalla. Viipaloi […]

Lue lisää …

Luumuchutney

Raaka-aineet 2 omenaa 1 kg tummia luumuja 1 pieni sipuli pala tuoretta inkivääriä tilkka vettä 2 dl sokeria 2 tl suolaa 1 kanelitanko 1/2 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa Kuori omenat ja poista niistä siemenkota. Halkaise luumut ja poista kivet. Kuori sipuli. Paloittele hedelmät ja sipuli. Hienonna inkivääri. Kaada tilkka vettä kattilan pohjalle ja lisää kattilaan kaikki […]

Lue lisää …

Mausteinen mustikkahilloke

Raaka-aineet 2 l puhdistettuja tuoreita mustikoita 1 dl vettä 1 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa 3 dl ruokosokeria 1 vaniljatanko 1,5 tl anista 5 neilikkaa 2 tl Rajamäen Luomu Liquid Chili tai 1 pieni kuivattu chilipalko Mittaa kattilaan vesi, Omenaviinietikka, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Murskaa morttelissa anis, neilikat ja chili tasaiseksi jauheeksi ja lisää kattilaan. Kaada lopuksi […]

Lue lisää …

Punasipulihilloke

Raaka-aineet 500 g punasipuleita 2 valkosipulinkynttä 2 rkl rypsiöljyä 5 dl vedellä laimennettua herukkamehua 1/2 -1 dl sokeria 3 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 tl suolaa Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja kuullota sipulirenkaita ja valkosipuliviipaleita öljyssä pari minuuttia miedolla lämmöllä. Laimenna herukkamehu hieman juomisvahvuutta väkevämmäksi. Kaada mehu ja […]

Lue lisää …

Raparperichutney

Raaka-aineet ½ kg raparperia 1 dl vettä 1 sipuli 1 chilipalko 1 punainen paprika ½ dl rusinoita 2 dl fariinisokeria ½ dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa ½ tl suolaa ½ tl inkivääriä ½ tl currya Pilko puhdistetut raparperit paksupohjaiseen kattilaan, lisää vesi ja keitä hiljalleen, kunnes raparperi soseutuut. Hienonna sipuli ja chilipalko. Kuutioi paprika pieniksi paloiksi. Lisää […]

Lue lisää …

Sakea tomaattikastike

Raaka-aineet 1 kg tomaatteja 1 iso sipuli 2 omenaa 2 chilipalkoa 1 punainen paprika ½ dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 2 tl suolaa 1 tl rouhittua mustapippuria 1 ¾ dl hillo-marmeladisokeria Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen, jotta saat niistä kuoret pois. Kuori omenat ja sipuli. Poista paprikasta ja chileistä kanta sekä siemenet. Paloittele kaikki ainekset pieniksi kuutioiksi. […]

Lue lisää …

Salsa

Raaka-aineet 1 chilipalko 2 valkosipulinkynttä 2 tl juustokuminaa 1 sipuli öljyä kuullottamiseen vettä tarvittaessa 400 g tomaattimurskaa 1 tl oreganoa 1 tl suolaa 1-2 tl rouhittua mustapippuria 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa Halkaise chili ja poista siitä siemenet. Leikkaa palko pieniksi paloiksi. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä chilipaloja, hienonnettuja sipuleita ja juustokuminaa. Lisää […]

Lue lisää …

Aprikoosihilloke

Raaka-aineet 200 g pehmeitä kuivattuja aprikooseja 0,5 dl vettä 0,5 dl Rajamäen Luomu Omenasiiderietikkaa 1 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria ripaus suolaa (0,5 dl murskattuja Savumanteleita, esim. Lorenz) Suikaloi kuivatut aprikoosit. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen välillä sekoitellen n. 15 minuuttia. (Sekoita joukkoon murskatut Savumantelit). Kaada hilloke puhtaisiin purkkeihin. Jäähdytä ja […]

Lue lisää …

Punajuurta, vuohenjuustoa ja Tummaa balsamikastiketta

Raaka-aineet muutama punajuuri suolaa, mustapippuria oliiviöljyä vuohenjuustoa Rajamäen Tummaa balsamikastiketta Kuori ja paloittele punajuuret lohkoiksi. Laita punajuuret uunivuokaan ja sekoita joukkoon suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa, kunnes punajuurilohkot ovat kypsiä. Nostele lohkot esim. annoslautasille ja murenna päälle vuohenjuustoa. Viimeistele vielä Tummalla balsamikastikkeella ja tarjoile […]

Lue lisää …